Çavuşoğlu açıkladı: YPG'den silahlar alınacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile varılan Münbiç anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu açıkladı: YPG'den silahlar alınacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan flaş YPG açıklaması... Bakan Çavuşoğlu terör örgütü YPG'den silahların alınacağını ifade etti. İşte Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları...

"Önce heyetler arası sonra ABD Dışişleri Bakanıyla baş başa görüşmemiz oldu. Ardından da Amerika'daki iş dünyası ve finans temsilcileriyle bir araya geldik. Türkiye ekonomisiyle ilgili bilgi verdik. Çok verimli bir toplantı olduğunu belirtebilirim.

Münbiç ve yol haritasını görüştük. Mili Savunma Bakanlığı'ndan, Genelkurmay'dan ve MİT'ten arkadaşlarımız daha önce hazırlık yapmıştı. Bu şekilde yol haritasını hazırladık ve onayladık. İkili ilişkilerimizde ekonomik konuları değerlendirdik. ABD'nin çelik ve bakırda uyguladı vergi sektörümüzü rahatsız etti. Biz de karşılık verdiğimiz zaman ABD'nin daha çok zarar edeceğini anlattık.

Konsolosluk ve hukuki meseleleri değerlendirdik. FETÖ'nün iadesi konusunda adım atmaları gerektiğini söyledik. Onlar da Brunson meselesini gündeme getirdiler. Belki bu ay içerisinde çalışma grubumuz bu konular için Türkiye'de bir araya gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler