Çankaya'dan Gazze açıklaması

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Çankaya'dan Gazze açıklaması

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

İşte Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Çankaya Köşkü'nde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Sayın Ali Babacan'ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirmiştir.

Toplantıda, Sayın Başbakan'ın dört Ortadoğu ülkesini kapsayan tur ve son günlerde gerek Sayın Cumhurbaşkanı, gerek Sayın Başbakan'ın bölge ve Avrupa ülkeleriyle yürüttüğü telefon diplomasisinde edinilen izlenimler değerlendirilmiş, gündemdeki değişik teklifler gözönünde bulundurularak, diplomatik çabaların artırılarak sürdürülmesine karar verilmiştir.

Ayrıca, Türkiye'nin, Geçici Üye olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne katılmasının ardından, Dışişleri Bakanı Sayın Ali Babacan'ın BM'de bu konuyla ilgili yapılacak toplantıda hazır bulunmak üzere New York'a gitmesi kararlaştırılmıştır. Öte yandan Suriye'yi ziyaret edecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Nicolas Sarkozy'den gelen istek üzerine, istişarelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Başbakanlık Başdanışmanı Sayın Ahmet Davutoğlu da Şam'a gidecektir.

Toplantıda ayrıca ateşkesin bir an önce sağlanması ve uygulanması için kapsamlı bir eylem planı oluşturulması amacıyla taraflara çağrıda bulunulması ve bu yöndeki çalışmalara katkımızın devam etmesi, bölgemizde kalıcı bir barış ve istikrarın tesisi yolunda yürütülen çalışmaların kurumsallaşması için girişimlere hız verilmesi karara bağlanmıştır.

Diğer yandan insani yardımların kesintiye uğramadan süratli bir şekilde Gazze halkına ulaştırılması için temas ve çalışmaların yoğunlaştırılmasında mutabık kalınmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem