Büyük İstanbul Depremi olacak mı? - Prof. Dr. Osman Bektaş Haber61'e açıkladı

Haber61'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş İstanbul Depremi sorusuna böyle cevap verdi.

Büyük İstanbul Depremi olacak mı? - Prof. Dr. Osman Bektaş Haber61'e açıkladı

Haber61 – Haber Servisi – Sabah saatlerinde, merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan ve 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremin yankıları sürüyor. 

Çevre il ve ilçeler başta olmak üzere İstanbul’da da hissedilen deprem korku yarattı. Deprem, gelecekte İstanbul’da olması beklenen büyük depremi tetikleyip tetiklemeyeceği sorusu herkesin aklında soru işareti olarak duruyor.

Haber61 Köşe yazarı Prof. Dr. Osman Bektaş konu ile ilgili Haber61’e açıklamalarda bulunarak, gelecekte beklenen depremin İstanbul etrafında değil, Yalova’nın güneyinde, Güney Marmara’da beklenebileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Osman Bektaş, “20. 12 2018 tarihinde Çınarcık’ta saat 9,34 de yerin yaklaşık 5km derinliğinde 4,5 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. 1999 İzmit depreminden sonra Marmara Bölgesinde son 3 yıl içerisindeki gerilme artışlarına baktığımızda etkin depremselliğin Kuzey Anadolu Fayının kuzey kolundan güney koluna geçtiğini söylemek mümkündür. 2015 yılında İstanbul’un batısında Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu üzerinde 2 tane 4 den büyük deprem yaşanmış ve fayın kuzey kolu bu güne dek suskunluğunu korumuştur. Oysa 2016-2018 tarihleri arasında Marmara’nın güneyinde Kuzey Anadolu fayının güney kolu daha aktif hale geçmiş, Yalova, Gemlik, Bursa, Bandırma, Biga hattında 6 tane 4 den büyük deprem üretilmiştir. Bu nedenle gelecekte beklenen depremin Yalova’nın kuzeyinde, İstanbul tarafında değil Yalova’nın güneyinde Güney Marmara’da olmalıdır” dedi.

Büyük İstanbul Depremi olacak mı? - Önemli isim Haber61'e açıkladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem