Bu ülkede terör nasıl bitsin !

  Gaziantep saldırısını düzenleyen terörist Murat Filiz, daha önce Diyarbakır, Adana ve Şanlıurfa'da örgüt suçlarından tutuklandı. Üç olayda da tutuksuz yargılanan bombacı en sonunda dağa kaçtı... Bayramın ikinci günü, akşam saatlerinde, cadde ortasında h

Bu ülkede terör nasıl bitsin !

  Gaziantep saldırısını düzenleyen terörist Murat Filiz, daha önce Diyarbakır, Adana ve Şanlıurfa'da örgüt suçlarından tutuklandı. Üç olayda da tutuksuz yargılanan bombacı en sonunda dağa kaçtı...

 

Bayramın ikinci günü, akşam saatlerinde, cadde ortasında havaya uçurduğu bomba yüklü araçla Gaziantep'i kana bulayan bombacı PKK'lı Murat Filiz'in Diyarbakır 5 ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri ile Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılandığı belirlendi.

 

Dava dosyalarına göre, Filiz, Şanlıurfa'da ikişerli gruplarla ev ev dolaşıp "Ben bir Kürdistanlı olarak Kürdistan'da Sayın Abdullah Öcalan'ı siyasal bir irade olarak kabul ediyorum" yazılı dilekçelerle imza topladı. Suçüstü yakalanan Filiz, 7 Mart 2006'da tutuklandı ve 5 yıl hapis istemiyle Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

 

17 Nisan 2006'da tahliye edilen Filiz, serbest bırakıldıktan 5 gün sonra Şanlıurfa'ya döndü. PKK'nın Gençlik yapılanması Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi'nin bölge toplantısına katılan Filiz, 22 Nisan 2006'da tekrar tutuklandı ve hakkında "örgüt üyesi olmak" tan Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

 

Filiz, üniversitede öğrenci derneği yöneticisi olduğunu belirterek, "Cezaevinden çıktıktan 5 gün sonra Şanlıurfa'ya gezi ve cezaevinde kalan paramı almak amacıyla gittim. Toplantıya katılmadım" dedi. 7 ay tutuklu kalan Filiz 30 Kasım 2006'da tahliye edildi.

 

ÜÇÜNCÜDE DAĞA KAÇTI

 

Filiz, daha sonra Gaziantep'te PKK bünyesindeki Bağımsız Gençlik Hareketi'ndeyken (BAGEH) gözaltına alındı. Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "örgüt üyesi olmak"tan dava açılan Filiz, tutuksuz yargılanırken PKK'nın dağ kadrosuna katıldı. Filiz, davların birinden beraat etti. Diğer dava ise zamanaşımından düştü.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler