Bu okulda bir gariplik var !

 Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Ovapınar İlköğretim Okulu’nun zemininde 45 dereceye kadar çıkan sıcaklık nedeniyle okul tatil edilirken, yaşanan olay ise köylüler arasında korkuya neden oldu.Ovapınar İlköğretim Okulu’nda yaşanan olayın fark edilmesi üzeri

Bu okulda bir gariplik var !

 

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Ovapınar İlköğretim Okulu’nun zemininde 45 dereceye kadar çıkan sıcaklık nedeniyle okul tatil edilirken, yaşanan olay ise köylüler arasında korkuya neden oldu.

Ovapınar İlköğretim Okulu’nda yaşanan olayın fark edilmesi üzerine durum hemen ilgili birimlere verildi. Okulda termometre ile yapılan ölçümlerde zemin sıcaklığı 30 ila 45 derece arasında değişmesi nedeniyle okul hemen eğitim-öğretime kapatıldı.

Abdurrahman Songül isimli okul görevlisi, bir iş için eğildiğinde sıcaklık hissettiğini belirterek, “Önce ateşimin çıktığını sandım. Daha sonra yerin ısındığını fark ettim. Öğretmenlere anlatınca onlarda baktılar. Bir derece getirip bıraktılar. Bırakılan derece 30 dakika içerisinde 45 dereceye çıktı. Milli Eğitim Müdürü aradıktan sonra öğrenciler Cuma günü evlerine gönderildiler” dedi.

Köyün Muhtarı Şahyettin Güneş ise, öğretmenlerin kendisine haber verdiklerinde şaşkınlık içerisinde kaldığını belirterek; “Önce inanamadım. Gelip okulun zeminine elimle dokunduğumda hayretler içerisinde kaldım ve korktum. Bu ısınma hayra alamet mi değil mi bilemiyoruz. Ancak bu işlerden bilen şahısların gelip bakması sonucunda belli olacak. Biz de şu an korku ve endişe içerisindeyiz. Bu zemin kendi kendine neden ısınıyor. Sınıfın içerisinde biraz kaldıktan sonra terlemeye başlıyoruz. Bunun acilen bakılarak bize bir bilgi verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu da, olayın ne olduğuna dair bir sonuç alınıncaya kadar okulun tatil edildiğini ifade eden etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem