Bu kentte yarın teneffüslerde dışarı çıkmak yasak !

Antalya'da öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Yarın yağışın etkisini artıracağını duyuran İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki öğrencilerin teneffüs saatlerinde bahçelere bırakılmamasını istedi.Vatandaşlar yağmura hazırl

Bu kentte yarın teneffüslerde dışarı çıkmak yasak !

Antalya'da öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Yarın yağışın etkisini artıracağını duyuran İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki öğrencilerin teneffüs saatlerinde bahçelere bırakılmamasını istedi.

Vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalanırken, ani bastıran yağmur sebebiyle ana arterlerde biriken sular trafiği de olumsuz etkiliyor. Bazı kavşaklarda kaldırım seviyesini geçen yağmur suları vatandaşları da otobüs duraklarında mahsur bıraktı. Yağmur sebebiyle elektriği kesilen kavşaklarda ise trafik karmaşası yaşandı. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, Antalya için şiddetli yağmur, ani sel ve hortum uyarısı yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise il merkezi ve ilçelerdeki okulları bir yazıyla uyararak yarın öğrencilerin teneffüse çıkartılmaması talimatı verdi.

Yapılan son tahminlere göre, Antalya genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer, Antalya Merkez, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ilçelerinde yarın çok kuvvetli (51-75 kg/m²) , Cuma günü ise aşırı (100 kg/m² üzeri)olmasının tahmin edildiği bildirildi. 2 günlük toplam yağışın 200 kg/m² üzeri olmasının beklendiğine dikkat çekilen açıklamada rüzgarın güneydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklendiği ifade edildi. Vatandaşlar, aşırı yağmur sebebiyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, hortum, çatı uçması,ve ağaçların devrilmesi tehlikesine karşı uyarıldı.

OKULLAR DA UYARILDI

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarın il merkezinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle okullardaki öğrencilerin teneffüs saatlerinde bahçelere bırakılmamasını istedi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinden itibaren beklenen şiddetli yağış, yıldırım ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı okullara uyarı yazısı gönderdi. İl merkezinde çok kuvvetli yağış uyarısı yapan Milli Eğitim, il ve ilçe merkezlerde eğitim veren resmi ve özel okul müdürlerine gönderdiği uyarı yazısında, teneffüslerde öğrencilerin okul bahçelerine bırakılmamasını istedi.

ÖĞRENCİLER EVLERİNE BIRAKILSIN

Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yönetimleri ve nöbetçi öğretmenlerin, eğitim öğretim saatleri boyunca herhangi bir kargaşaya meydan verilmemesi için tedbirli davranmalarını istedi. Okul servis araçlarının, okul bahçesine alınarak, okul yöneticileri ve gözetiminde okula gidiş-gelişlerinin sağlanması ve servis araç şoförlerinin kurallara riayet etmeleri, öğrencilerin bizzat evlerine bırakılması talimatını verdi.

Bu kentte yarın teneffüslerde dışarı çıkmak yasak !

Bu kentte yarın teneffüslerde dışarı çıkmak yasak !

Bu kentte yarın teneffüslerde dışarı çıkmak yasak !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler