Bu Gece Miraç Kandili

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu gece kutlanacak.

Bu Gece Miraç Kandili

Bu yıl 10 Ağustos gününe denk gelen Miraç Kandili, İslam inancında büyük bir öneme sahip. Recep ayının 27'nci gecesi olarak kutlanan bu özel gece, Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya ve yüce alemlere yaptığı manevi yolculuğu simgeliyor.

Miraç, İslam inancında, Hz. Muhammed'in gece boyunca Allah ile görüşüp semavi alemleri ziyaret ettiği ve sonrasında geri döndüğü rivayet edilen mucizevi bir yolculuğu ifade eder. İslam kaynakları, bu olayı Mekke'den Medine'ye hicretten bir yıl önce gerçekleşmiş ve Hz. Muhammed'in Mekke'deki zorluklara karşı bir teselli olarak kabul edilir.

Miraç gecesinde yaşanan olaylar arasında beş vakit namazın farz kılınması, Allah'a şirk koşmayanların affedileceğine dair müjdenin verilmesi ve Bakara Suresi'nin son iki ayetinin vahyolunması yer alır. Ayrıca, bu gece Hz. Muhammed'e insanın yaşam hakkı, şeref ve haysiyeti ile toplumsal huzur ve güveni korumayı hedefleyen ahlaki ve fazilet ilkeleri aktarıldı.

Müslümanlar için Miraç Kandili, manevi bir yenilenme ve ibadetle geçirilmesi önerilen müstesna bir zaman dilimi olarak kabul edilir. Bu gece, namaz borcu olanlar için kılabildikleri kadar namaz kılmak, borcu olmayanlar içinse nafile namazlar, Kur'an-ı Kerim okuma, istiğfar ve dua etme gibi ibadetlerle değerlendirilir. Bu özel gece, Müslümanların manevi hayatında önemli bir yere sahip olup, kişisel ve toplumsal düzeyde huzur ve maneviyatın artırılmasına katkıda bulunur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem