Bomba ellerinde patladı !

 Tuzak kurmaya çalıştılar, bomba ellerinde patladı: 2 ölüHakkâri'nin Yüksekova ilçesinde polis kontrol noktasındaki menfeze yerleştirmeye çalıştıkları bombanın infilak etmesi sonucu 2 terörist öldü. Önceki gece meydana gelen patlama sonrası yapılan incele

Bomba ellerinde patladı !

 

Tuzak kurmaya çalıştılar, bomba ellerinde patladı: 2 ölü

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde polis kontrol noktasındaki menfeze yerleştirmeye çalıştıkları bombanın infilak etmesi sonucu 2 terörist öldü.

 

Önceki gece meydana gelen patlama sonrası yapılan incelemelerde olay yerinde bir de el bombası bulundu. Konu ile ilgili çalışma başlatan güvenlik birimleri, teröristlerden birinin kimliğini tespit etti. Teröristlerden birinin örgütün eğitimli bomba uzmanı olduğu ve daha önce birçok bombalı eyleme katıldığı ve bu sebepten arandığı öğrenildi. Hakkâri doğumlu Mehmet T.'nin daha önce özel bir öğrenci yurduna bomba atmak, güvenlik güçlerinin geçiş yoluna bomba döşemek ve termoslu bir bomba hazırlamaktan arandığı ifade edildi.

 

Öte yandan ölen teröristin, Şehidan kamp sorumlusu olan 'Yılmaz Kürdo' kod adlı teröristin bir numaralı adamı olduğu ve birçok bombalı eylemde kullanıldığı öğrenildi. Yılmaz Kürdo'nun son zamanlarda eğitim kurumlarına, resmi kurumlara ve birçok kuruma bombalı eylem talimatı verdiği belirtiliyor. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

 

Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, olayın gece saatlerinde meydana geldiğini belirterek, "Patlama meydana geldikten sonra güvenlik güçlerimiz olay yerine gitti. Patlayıcı türünün belirlenmesi için incelemeler devam ediyor. Öyle tahmin ediyoruz ki patlayıcı yola yerleştirilmeye çalışılırken ellerinde patlamış. Bu nedenle 2 teröristin hayatını kaybettiğini belirledik." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem