Boğaz Köprüsü'ne bomba !

MİT'in Darbe Komisyonu'na gönderdiği raporda, Özel Kuvvetler'in içindeki yasadışı örgütün Türkiye'yi karıştıracak eylemler hazırlığı yaptığı ortaya çıktıMeclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na MİT tarafından gönderilen 'Özel Kuvvetler Komutanlı

Boğaz Köprüsü'ne bomba !

MİT'in Darbe Komisyonu'na gönderdiği raporda, Özel Kuvvetler'in içindeki yasadışı örgütün Türkiye'yi karıştıracak eylemler hazırlığı yaptığı ortaya çıktı

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na MİT tarafından gönderilen 'Özel Kuvvetler Komutanlığı, Seferberlik Tetkik Kurulu ve Muharebe Arama ve Kurtarma Birliği'ne ilişkin bilgi notu ve ihbar mektuplarında çarpıcı bir eylem planı yer aldı.
 
Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubunca yazıldığı belirtilen ihbar mektubunda yer alan 26 maddelik eylem planında Boğaz Köprüsü'nün bombalanmasından Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yıpratılması ve küçük düşürülmesine kadar pek çok çarpıcı iddia bulunuyor.
 
İhbar mektubunda Özel Kuvvetler Komutanlığı içindeki yasadışı örgütlenmenin 26 maddelik eylem planından bazıları şunlar: 
 
Boğaz Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Bolu Dağı Tüneli, Yalova Feribotu, Karadeniz Sahilyolu gibi ülke içinde ve dışında büyük ses getirecek kritik yerlerde bombalar patlatılarak hükümete ve devlete olan güvenin sarsılarak kargaşa çıkarılması. 
 
Emine Erdoğan, Hayrünnisa Gül ve Münevver Arınç hakkında küçük düşürme propaganda tekniğine uygun olarak aşağılayıcı yazılar yazılması, karikatürler çizilmesi. 
 
ALEVİ-SÜNNİ KAVGASI 
Toplum içine atılmış bulunan, Türk- Kürk, Alevi-Sünni, Laik-Antilaik gibi kavramların başta basın ve yayın organları olmak üzere her türlü yöntem kullanılarak körüklenmesi ve bu sayede bölünmenin hızlandırılması. 
 
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yurt genelinde düzenlediği mitinglere hükümet kanadından kurumsal veya bireysel olarak sert tepki verilmesinin sağlanarak toplumda çatışma ortamının körüklenmesi. 
 
Söz konusu mitinglerde esas olarak irticai örgütler tarafından yapıldığı izlenimi uyandıracak şekilde bombalı eylemler düzenlenerek olayların provoke edilmesi. 
 
Türkan Saylan ve Bülent Arınç gibi isimlere eşgüdümlü olarak suikast veya suikast girişimleriyle toplumsal kutuplaşmanın arttırılması. 
 
Üniversite okuyan gençlerin karşı karşıya getirilerek çatışma ortamı yaratılması. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler