Bilal Erdoğan Azerbaycan'daymış !

Hakkında zorla ifadeye getirme kararı bulunan Bilal Erdoğan, günlerdir kayıp. Başbakan’ın oğlunun  Artvin-Batum-Bakü üçgeninde bulunduğu iddia edildi. TKP ve sol kesime yakınlığı ilie bilinen muhalif Sol gazetesinin haberine göre Bilal Erdoğan’ın operasyo

Bilal Erdoğan Azerbaycan'daymış !

Hakkında zorla ifadeye getirme kararı bulunan Bilal Erdoğan, günlerdir kayıp. Başbakan’ın oğlunun  Artvin-Batum-Bakü üçgeninde bulunduğu iddia edildi. TKP ve sol kesime yakınlığı ilie bilinen muhalif Sol gazetesinin haberine göre Bilal Erdoğan’ın operasyon sonrası Artvin’e gittiği, ardından sınır kapısından yurtdışına çıktığı belirtiliyor. Erdoğan son olarak Bakü’de bir bakana ait otelde kaldı.

İşte o haberde geçen iddialar:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ilk olarak Artvin’de kaldı, 2 Ocak’taki hakkında zorla ifade vermeye getirilme kararı alınmasından sonraki bir tarihte, Erdoğan, Bakü’de bulunan Qafqaz City Hotel’de kaldı.

Kadir Topbaş iddiası

Bilal Erdoğan’ın, operasyon sonrası Artvin günlerini nasıl geçirdiğine dair duyumlar üzerine iki iddia var. Bunlardan ilki, Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yakınlarının evinde kaldığı yönünde. Artvin’in Yusufeli ilçesi, aynı zamanda Kadir Topbaş’ın memleketi.

İkinci iddia ise, Artvinli işadamı Celal Öztürk’ün, Bilal Erdoğan’ı Artvin merkezde kiraladığı bir binada sakladığı yönünde. Ancan Öztürk, Bilal Erdoğan ile 5-6 ay önce Artvin’de tanıştıklarını, iddialarınsa yalan olduğunu belirtti.

Batum’da görüldü

Bilal, Artvin’den Gürcistan’a geçti. Birinci elden görgü tanıkları, Bilal Erdoğan’ı yaklaşık 15 gün önce Gürcistan’ın Türkiye sınırındaki Batum şehrinde gördüklerini teyit ettiler.

Bakü’deki otelden teyit

Bilal Erdoğan’ın buradan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geçtiği ve Qafqaz City Hotel’de kaldığı iddia edildi. Qafqaz City Hotel’in resepsiyon görevlisi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın orada olup olmadığı yönündeki soruya “Buradalardı ancak ayrıldılar” yanıtı verdi.

Ancak telefonu alan ikinci bir otel görevlisi  “Hayır burada kalmadılar, Bakü’de Kafkas isimli iki otel daha var, belki onlarda kalmışlardır” diyerek resepsiyon görevlisinin verdiği bilgiyi inkar etti.

Bilal Erdoğan’ın tekrar ülkeye dönüş yapıp yapmadığı bilinmiyor. Fakat bir iddiaya göre Bilal, Bakü’nün ardından tekrar Batum’a geldi. Buradan, Batum’la Hopa’yı birbirine bağlayan ve kalabalık bir sınır kapısı olan Sarp Sınır Kapısı yerine, Borçka ilçesindeki Muratlı Sınır Kapısı’na gitti ve Borçka üzerinden ülkeye giriş yaptı. Erdoğan buradan Borçka’dan Yusufeli’ne geçti ve Kadir Topbaş’ın yakınlarının evinde kalmaya başladı.

Bilal Erdoğan, 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci dalgasında baş şüphelilerden biriydi. Ancak ikinci dalga, AKP hükümetinin talimatı sonucunda, Emniyet ve Jandarma’nın, savcının kararına direnmesi sonucu yapılamadı. Savcı, Bilal Erdoğan’ın da evinin aranmasını ve gözaltına alınmasını istiyordu. Polis ve jandarma kararı yerine getirmeyince, Bilal Erdoğan izini kaybettirdi, ortadan kayboldu.

Bu defa savcı, Bilal Erdoğan’ın 2 Ocak’ta İstanbul Adliyesi’ne gelerek ifade vermesi için çağrı çıkarttı. Bilal çağrıya uymayınca Savcı Muammer Akkaş, Bilal Erdoğan hakkında “zorla getirme kararı” çıkardı. Karar halen yürürlükte.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem