Berlin'de Türk diplomatlara şok !

Berlin Ulusal Kriminal Dairesi Basın Sözcüsü Karsten Müller yaptığı açıklamada, her iki kundaklama eylemini vatandaşların ihbarı sonucu öğrendiklerini belirterek, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi.Yılbaşı gecesi 23.40 sıralarında meydana ge

Berlin'de Türk diplomatlara şok !

Berlin Ulusal Kriminal Dairesi Basın Sözcüsü Karsten Müller yaptığı açıklamada, her iki kundaklama eylemini vatandaşların ihbarı sonucu öğrendiklerini belirterek, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi.

Yılbaşı gecesi 23.40 sıralarında meydana gelen ilk kundaklama eyleminin ardından mahalle sakinlerinin polis ve itfaiyeyi aradığını belirten Müller, "Birkaç dakika sonra da ikinci bir aracın yandığı yönünde ihbar geldi" dedi.

Polisin her iki kundaklama eylemi için soruşturma başlattığını söyleyen Müller, görgü şahitlerinden failler hakkında bilgi edinmeye çalıştıklarını kaydetti.
Müller, internet üzerinde sol gruplar tarafından yayınlanan bir yazıda, "Türkiye'deki geçtiğimiz yıl yaşanan olayları protesto etmek için eylem tehdidinde" bulunulduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Büyükelçiliklerde görev yapan diplomatlara ait araçların ayrıcalıklı olduğunu ifade eden Müller, polisin, diplomat araçlarının bulunduğu bölgere dikkatinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Müller, olağan şartlarda diplomatlar için özel bir koruma sağladıklarını ifade etti.
Bu arada ilk aracın yandığı bölgede yaşayan bir görgü şahidi, olaydan hemen önce kundaklanan aracın yanında Alman gençlerden oluşan 7-8 kişilik bir grup gördüğünü, tekrar balkona döndüğünde aracı alevler içinde yanarken gördüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler