Belediye Başkanı gözaltında!

Van'da BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Belediye Başkanı gözaltında!

Polis bu sabah Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Ankara'da bazı sendika merkezlerine baskın yaptı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası'nda arama yapılıyor.

İstanbul'da da KCK'ya yönelik sabah saatlerinde operasyonlar düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, PKK terör örgütünün şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik, çok sayıda polisin katılımıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda, gözaltıların olduğu öğrenildi.

İzmir, Gaziantep ve Hakkari'nin de aralarında olduğu toplam 9 kentte yapılan operasyonlarda 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ŞANLIURFA’DA KCK OPERASYONU

ŞANLIURFA ve Suruç İlçesi’nde PKK’nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul merkezli yürütülen KCK/TM soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Suruç’ta 3 adrese baskın düzenlendi. Baskın yapılan noktalardaki çeşitli suç unsurlarına el koyan güvenlik güçleri, 3 şüpheliyi de gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen ve yakalama işlemleri yapılan 3 şüphelinin, İstanbul’a gönderileceği kaydedildi.

VAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINA KCK OPERASYONU

VAN ve Hakkari’de PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP’li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekipleri, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının 13’üncü yıldönümü olan 15 Şubat öncesi KCK’ya yönelik şok operasyon gerçekleştirdi. Dün gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakkari’de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van’da BDP’li Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın da aralarında bulunduğu 5, Hakkari’de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.

İZMİR’DE KCK OPERASYONU: 10 GÖZALTI

İZMİR’de, KCK soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde İzmir’de de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Bölücü terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin bazı adreslerdeki aramalarının devam ettiği, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

İSTANBUL’DA EŞ ZAMANLI TERÖR OPERASYONU YAPILDI

BEYOĞLU’da, Terörle Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, daha önce belirledikleri adreslere sabahın ilk saatlerinde baskın yaptı. Bir çok kişi gözaltına alındı. Evlerde aramalar yapan polis, malzemeleri çuval ve poşetlere koyarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Terörle Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, önce baskın yapacakları adreslerde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ardından çelik yelekli özel harekat polisleri evlere baskın yaptı. Bir çok kişi gözaltına alındı. Polisler evlerde yaklaşık 2 saat arama yaptı. Ele geçilen malzemeler çuval ve poşetler içinde Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler Adli Tıp Kurumu’nda yapılan sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin emniyette sorguları sürüyor. Operasyonların, bölücü örgüt PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’ya yönelik olduğu iddia edildi.

GAZİANTEP’TE KCK OPERASYONUNDA 10 GÖZALTI

GAZİANTEP’te, KCK’ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK’ya yönelik birçok adrese sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, yapılanmaya ilişkin kayıtların bulunduğu ileri sürülen bilgisayar hard disklerine de el kondu. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

DİYARBAKIR VE BATMAN’DA KCK OPERASYONU; 33 GÖZALTI

DİYARBAKIR ve Batman’da PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.

Batman’da PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, operasyonun kent merkezi ve ilçelerde yapıldığını belirterek, şöyle denildi:

"PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden, ayrca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Açıklamada, şüphelilerin ikametleri ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasa dışı yayın ele geçirildiği belirtildi. Gözaltına alınanların soruşturması sürdürüyor.

DİHA MUHABİRİ DE GÖZALTINDA

Diyarbakır’da KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İsmet Mikailoğulları’nın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır ve Batman’da gözaltına alınanların sayısı 33 olurken, sayının artabileceği belirtildi. ADANA’DA KCK OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 35 KİŞİ ADLİYEDE

ADANA’da terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 41 kişiden 6’sı mahkemeye çıkartıldı. Bu şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 2’si serbet kaldı. 35 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi.

10 Şubat’ta Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla terör örgütü lehine korsan gösteri yapma, araç kundaklama ve terör örgütü içinde silahlı faaliyetle bulunma ve kırsal alana eleman temin edip gönderme iddiasıyla 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyip, 41 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında şüphelilerin bulunduğu ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda örgütsel içerikli yayınlar, suç unsuru içeren dijital malzemeler ve 45 paket kullanıma hazır uyuşturucu madde ele geçirildi.

’UYUŞTURUCU SATIŞI VE HIRSIZLIK’LA DA SUÇLANDILAR

Şüpheliler, terör örgütünün propagandasını yaptıkları, örgüt yapılanması içerisinde aktif görev aldıkları, bölücü terör örgütü adına gerçekleştirilen olayları organize ederek bizzat katıldıkları, uyuşturucu madde satmak, kaçakçılık, küçük yaşta çocuğa cinsel istismar ve hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri iddiasıyla sorgulandı.

Sorgusu tamamlanan 6 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi özel yetkili ağır ceza mahkemesine çıkartılan 6 kişiden 4’ü tutuklandı, 2’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu sabah saatlerinde de 15’i çocuk, 3’ü kadın toplam 35 şüpheli Emniyet Müdürlüğü’nden çıkartılıp, Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında polis otobüsüyle adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem