BDP'liler ve Komutanlar aynı ortamda !

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi ile BDP'li milletvekilleri 23 Nisan nedeniyle Meclis'te verilen resepsiyonda ilk kez aynı ortamda bulunduMeclis Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu akşam bir resepsiyon

BDP'liler ve Komutanlar aynı ortamda !

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi ile BDP'li milletvekilleri 23 Nisan nedeniyle Meclis'te verilen resepsiyonda ilk kez aynı ortamda bulundu

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu akşam bir resepsiyon verdi. Saat 19.00'dan başlayan Meclis tören salonundaki resepsiyona; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok sayıda milletvekili ve davetli katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bu yıl resepsiyona katılmadı.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise babasının vefatı nedeniyle programını değiştirerek, resepsiyona gelemedi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da resepsiyona geldi.
 
Genelkurmay başkanı dışında ordunun komuta kademesi davetteydi. Komutanlar, geçen yıl da resepsiyona katılmışlardı. Ancak geçen yıl BDP, resepsiyonda temsil edilmemişti. Bu yıl ilk defa komutanlar ile BDP'li milletvekilleri, Meclis'teki resepsiyonda aynı ortamda bulundu. Resepsiyon; terör örgütü PKK'nın silah bırakması için başlatılan çözüm süreci ve Meclis'teki yeni anayasasa yapımı çalışmaları nedeniyle siyasi açıdan ayrı bir önem kazandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem