Başkan Zorluoğlu’ndan Otogar açıklaması - “Değirmendere ulaşım merkezi olacak”

Başkan Zorluoğlu yeni otogar ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Zorluoğlu’ndan Otogar açıklaması - “Değirmendere ulaşım merkezi olacak”

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu 24 Temmuz Basın bayramı dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

Düzenlenen programda Trabzon’a yapılması planlanan yeni otogar ile ilgili açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, Değirmendere’nin zamanla ulaşım merkezi olacağını söyledi.

Zorluoğlu, “Otogarın çimento fabrikası bölgesine yapılacağı haberleri çıktı ama Aşkale Çimento Fabrikası Başkanı ile konuştum ama ilerleme kat edemedik. Kabul etmediler. Biz de çimento fabrikası kalıntıların kaldırılmasını rica ettik. Kutlugün tarafında bir alan denildi ama Trabzon'da ulaşım doğu batı aksında ilerliyor. Dolayısıyla otobüslerin Rize’den gelip oralardan dolaşması bana mantıklı gelmiyor. Bu aşamada Değirmendere daha uygun. Tren yolunun geleceğini ve sanayi sitesinin zamanla kalkacağını düşünürsek Değirmendere daha uygun olur. Diğer türlü yer satın almamız gerekiyor ama şuanda mümkün görünmüyor. Karar aşamasındayız. Otogar konusunda son aşamasındayız. Söz verdiğimiz ve bir kaç yıl içerisinde yapmamız gereken bir proje. Otogar şuanda en uygun Değirmendere de gözüküyor. Çimento fabrikası kalktı, küçük sanayi sitesinin de yavaş yavaş kalkmasıyla Değirmendere ulaşım merkezi olacak zamanla” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem