Başkan Genç'ten CHP Trabzon'a ziyaret

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP Trabzon İl Başkanlığını ziyaret ederek kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Başkan Genç'ten CHP Trabzon'a ziyaret

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 


CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin yürüttüğü proje ve hizmetler hakkında CHP'lileri bilgilendirerek kendisine yönetilen soruları cevaplandırdı.

Eksiklikleri ve ihtiyaçları görmek adına bütün siyasi partileri ve STK'ları ziyaret ederek istişarelerde bulunduğunu belirten Başkan Genç, muhalefet partilerinin ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinden yararlanmanın pek çok faydasını gördüğünü söyledi. Başkan Genç, “Bu şehrin evladı olarak şehrimize hizmet ederken, şehrimizin geleceğine dönük bir şeyler üretirken bütün kesimlerinin görüşlerini ve önerilerini paylaşmalarını arzu ediyorum. Yaklaşık 2,5 yıldır görevdeyiz. Belediye olarak neler yaptık, neleri yapabildik, neleri yapamadık bunları konuşmak istiyoruz. Bunun yanı sıra ana muhalefet partisinin Trabzon'da gördüğü eksiklikleri de duymak istedik. Bu eksiklikleri sizlerle istişare etmek bana gerçekten bir artı katıyor. Bunun çok faydasını gördüm. Bu anlayışın sonucu olarak ifade etmeliyim ki belediye meclisimizde de büyük oranda kararlarımız oybirliği ile geçiyor. Bu şehir hepimizin. Anlayışımız o ki, kim bu şehre bir çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun. Dolayısıyla da hizmetlerimizi, sivil toplum örgütlerimizi ve siyasi partilerimizi ziyaret ederek, onlarla istişare ederek yürütmek istiyoruz. Amacımız sizlerden de bir şeyler almak” dedi.

Altyapı ve üstyapı projelerini yürütmek için asfalt plenti başta olmak beton santrali ve konkasör tesisi için 11 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirten Başkan Genç, “İlçemizde bin 800 km'lik yol ağı bulunmaktadır. Bütün yollarımızı görev süremiz bitmeden asfaltıyla, betonuyla tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Gidişata baktığımız da da bu hedefimizi gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum” diye konuştu.

Başkan Genç'ten CHP Trabzon'a ziyaret

Belediye başkanlarının ve bütün siyasi partilerin halkı doğalgaz kullanımı konusunda bilinçlendirmesi gerektiğini kaydeden Başkan Genç, “Belediyelerin en önemli görevlerinin vatandaşların temiz içme suyu ihtiyacı ile temiz havada yaşamalarını temin etmek olduğunu düşünüyorum. En temiz çevrede yaşama konusunda son iki yılda önemli adımlar atıldı. Doğalgaz konusunda 70 bin 18 binaya doğalgaz kutusu ulaştırıldı. Ama şu anda 46 bin doğalgaz abonesi var. Bütün partilerimizden ve belediyelerimizden ricam şu. Vatandaşlarımızı doğalgaz kullanımı konusunda biraz daha bilinçlendirelim. Biraz daha farkındalık oluşturalım. Bu hepimizi aynı oranda ilgilendiren bir konu. Pazarkapı'da TOKİ'den 60 milyon TL'ye 20 dönümlük bir alan satın aldık. Kaymakamlık binamız ile hizmet binamızı yapacağımız alanda büyük bir meydan ortaya çıkararak yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Burada eski Ortahisar kimliğini ortaya çıkaracağız. Bunun belediyemiz, Büyükşehir, Tabiat ve Kültür Varlıklarıyla ilgili ayağını tamamladık. Uygulama projemiz bu ay bitiyor. Ocak ayında da inşallah ihaleye çıkmak istiyoruz. Bahar aylarında da temel atmayı düşünüyoruz. Burada asıl amacımız Zağnos Deresi'ni ortaya çıkarıp o temel dokuyu tekrar oluşturmaktır. Projemiz, oranın dönüşümü açısından çok çok önemli bir projedir” şeklinde konuştu.

Başkan Genç'ten CHP Trabzon'a ziyaret

“MAĞMAT'DA FARKLI BİR KONSEPTLE HAZIRLADIĞIMIZ TURİZM PROJESİ VAR”

Trabzon'un son yıllarda turizm gelirleriyle ayakta durduğunu belirten Başkan Genç, "Özellikle Ortadoğu'dan ve Arap ülkelerinden gelen turistlerimizin sayısında büyük bir artış var. Hain darbe girişimine ve terör olaylarına rağmen 2016 yılında 500 bini aşan bir turist yoğunluğuna ev sahipliği yaptık. Onların şehrimize daha çok girdi bırakması için şehir içine yönelik projeler hazırlıyoruz. Altın yumurtlayan tavuk misali hemen tavuğa göz dikmeyelim. Bu konuda esnafımızın da taksicimizin de lokantacımızın da vebali var. Turistlerimize iyi davranalım. Daha çok gelsinler, gitsinler. Bizim reklamımızı yapsınlar. Bu manada Kemeraltı, Tünel Akvaryum, Ekopark ve Tarih Müzesi gibi projeleri hayata geçireceğiz. Mağmat'da farklı bir konseptle hazırladığımız turizm projesi var. Pelitli, Pazarkapı gibi kentsel dönüşüm projelerimizle birlikte şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için uğraşıyoruz. Bu dönem bizim için şanstır. Şehrimizin milletvekili Sayın Bakanımız İçişleri gibi çok önemli bir bakanlığın görevini üstlendi. Bu şehre kim bir çivi çakıyorsa Allah razı olsun." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç'in herkesin fikir ve görüşlerini alarak sergilediği demokratik tavrın şehirde birlik ve beraberlik oluşması açısından son derece önemli olduğunu dile getiren Güngör, bundan sonraki süreçte de aynı anlayışın devam etmesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler