Başbakan'dan BDP'ye İmralı resti !

 Başbakan Erdoğan, İmralı’ya gidecek heyetle ilgili tartışmalara değindi, “Kimin gideceğine BDP değil, Adalet Bakanlığı karar verir. Sürece gölge düşürecek olanlarla kaybedecek vaktimiz yok” diye konuştu. Erdoğan, Hava Kuvvetleri’ndeki istifa haberleriyle

Başbakan'dan BDP'ye İmralı resti !

 

Başbakan Erdoğan, İmralı’ya gidecek heyetle ilgili tartışmalara değindi, “Kimin gideceğine BDP değil, Adalet Bakanlığı karar verir. Sürece gölge düşürecek olanlarla kaybedecek vaktimiz yok” diye konuştu. Erdoğan, Hava Kuvvetleri’ndeki istifa haberleriyle ilgili de “TSK’nın bir rutinidir. Art niyetlilerin ortaya attığı bir virüstür” dedi
 
Başbakan Tayyip Erdoğan Orta Avrupa gezisinin son gününde Slovakya'ya geçti. Slovakya'yı ziyaret eden ilk Türk Başbakanı olan Erdoğan Başbakanlık'ta Slovakya Başbakanı Robert Fico tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, tören mangasını Slovakça selamladı.
 
Erdoğan ile Slovakya Başbakanı Fico ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan "ABD büyükelçiliğine yönelik saldırının İmralı'yla müzakere sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu düşünüyor musunuz" sorusu üzerine şöyle konuştu: 
 
"Bu saldırıyla ilgili dışımızda birçok değerlendirmeler, yorumlar yapılıyor. 'Bu budur' veya 'yüzde yüz böyledir' demek mümkün değil. Şu anda güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız, ABD'nin de göndermiş olduğu bu noktadaki birimlerle müşterek bir çalışmanın içerisindeler.
 
Şunu çok açık söylemeliyim; ABD'den gelenler de dahil olmak üzere, gerek Almanya, gerek Fransa bütün buralarla yapılan görüşmeler neticesinde, bizim İmralı'yla yapmış olduğumuz çalışmayı engellemeye yönelik böyle bir adım dahi olsa, bu bizim çalışmalarımızı engelleyemez. Şu anda takvim çalışmaktadır."
 
‘KARAR YETKİLERİ YOK’ 
 
Dün Ankara’ya dönen ve havalimanında açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi: (BDP’li Pervin Buldan’ın İmralı’ya eşbaşkanların gitmesi yönündeki açıklaması) “Kimin gidip gitmeyeceğine kendilerinin karar verme yetkisi yok. Bu konuda Adalet Bakanlığımız kime izin verirse adaya ancak onlar gidebilir. Şu anda gitme şansına sahip olan sadece ailesidir.
 
Bunlar dışındakiler Adalet Bakanlığı’nın iznine bağlıdır. Kimin gidip gitmeyeceği konusunda hassasiyetimiz var. Çünkü bir çözüm sürecini biz başlatmış bulunuyoruz. Bu çözüm sürecine söylemleriyle, fiilleriyle gölge düşürecek olanlarla kaybedecek vaktimiz yok.” 
 
Başbakan Erdoğan, Hava Kuvvetleri’ndeki istifahaberleriyle ilgili de “TSK’nın bir rutinidir. Hizmet süresini dolduranlar, süreyi doldurduktan sonra isterse emekliliğini isteyebilir. Ortayı karıştırmak isteyenlerin, art niyetlilerin ortaya attığı bir virüstür, başka bir şey değildir” değerlendirmesini yaptı.
 
AB için Kurt-Kuzu fıkrası 
 
Türkiye'nin AB üyelik sürecini "50 yıl geçti biz hala kapıdayız" diye özetleyen Erdoğan bir de kurt-kuzu fıkrasını anlattı: 
 
"Kurt kuzuyu yiyecek. Kuzu, 'Ne yaptım da beni yiyorsun?' diyor. 'Suyu bulandırdın' diyor Kurt; kuzuyu yiyor. Bugüne kadar hep böyle geldi. Ama biz kuzu değiliz. Bunu da görüyorlar. Fakat biz sabırla devam ediyoruz ve sabırla devam etmeye kararlıyız ama bu nereye kadar olur ayrı bir konu. Tabii bir yerde de herhalde biz de artık noktayı koyarız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem