Başbakan'da CHP'de ...!

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine taziyede bulunmasıyla ilgili tepkilere sert cevap verdi. Aygün, "Cenazeye gidip gitmeyeceğime siyasetçilerden mi izin alacağım? Buna hiç kimse müdahale ede

Başbakan'da CHP'de ...!

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine taziyede bulunmasıyla ilgili tepkilere sert cevap verdi. Aygün, "Cenazeye gidip gitmeyeceğime siyasetçilerden mi izin alacağım? Buna hiç kimse müdahale edemez. Başbakan da müdahale edemez, CHP de müdahale edemez." dedi.
 
Fişleme iddialarını araştırmak için Tunceli'nin Hozat ilçesinde bulunan Tunceli Milletvekili Aygün, Paris'te öldürülen PKK'lı kadınlardan Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmasına gösterilen tepkileri değerlendirdi.
 
Cenazeye gitmenin siyaset dışı olduğunu ifade eden Aygün,"Bir komşumuz öldüğünde biri şehit düştüğünde cenazeye gideriz, uğurlarız. Bu siyaset dışı bir konudur. Ben cenazeye giderim, kimseden de izin almam. Cenazeye gidip gitmeyeceğimi siyasetçilerden mi izin alacağım? Buna hiç kimse müdahale edemez.
 
Başbakan da müdahale edemez, CHP de müdahale edemez. Bu benim vicdani sorunumdur. Benim yaptığım şey insani bir durumdur. Birileri bir linç havası yaratıyor. Ben bu konuda üzgünüm. Benden intikam mı alacaklar böylelikle?" ifadelerini kullandı. 
 
Sakine Cansız'ın ailesinin yakın hemşehrisi olduğuna dikkat çeken Aygün, "Onlar benim seçmenlerim, annesini ve babasını en az 30 yıldır tanırım.
 
Kardeşlerinin avukatlığını yaptım. Dolayısı ile bu aileyi, kızları her ne suretle olursa olsun Türkiye'nin barışına darbe vurmak için, Türkiye'nin barış arayışını raydan çıkarmak için, Türkiye'yi yeniden kanlı bir sürece çekmek için yapılmış bir provokasyon olan Paris'teki cinayetten dolayı ziyaret etmek, baş sağlığı dilemek, acılarını paylaşmak insani bir görevdir.
 
Bunun siyasetin dışında ele alınması lazım. Bu ziyareti ben CHP'li kimliğimle değil, Dersimli kimliğimle, insani kimliğimle yaptım. Herkesin böyle anlaması kanımca daha yararlı olur. Türkiye'nin barışını düşünüyorsak birbirimizin acılarına duyarlı olmamızda fayda var." açıklamasını yaptı.
 
AYGÜN'DEN BAŞBAKAN'A CEVAP
 
Aygün, sözlerine şöyle devam etti: "Başbakan siyaset yapıyor, ucuz siyaset yapıyor. Anaların acılarından göz yaşlarından dem vuruyor, grup toplantısında benim Sakine Cansız'ın ailesine yaptığım ziyarete pervazsız diyor. Pervazsız kendisidir. Bu ülkede ondan daha büyük bir pervazsız yok. Bu konuda bunları söylüyorum."
 
"KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEĞİM"
 
CHP'li Aygün, başsağlığı ziyareti ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine de şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu ile tabi ki görüşeceğim, her zaman görüşeceğim. Sayın Kılıçtaroğlu benim genel başkanım, ne zaman isterse görüşürüm."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler