Başbakan Yıldırım'dan havalimanı saldırısı açıklaması!

Yıldırım'dan önemli sözler...

Başbakan Yıldırım'dan havalimanı saldırısı açıklaması!
Türkiye Cumhuriyeti Başkabakanı Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, 30 Haziran'da açılışı yapılan Osmangazi Köprüsü üzerinde gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı saldırısı ile ilgili 29 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, kullandığı makam aracıyla  Osmangazi Köprüsü'nün geçerek geldiği Yalova'dan helikopterle saat 17:40'ta  Eskişehir'e gitti.  Tuzla'daki konutundan çıkan Yıldırım, kullandığı makam aracıyla  Osmangazi Köprüsü'nden geçti. Köprüde gazetecilere açıklama yapan  Yıldırım, köprüyle ilgili "50 yıl konuşuldu, ama 3.5 yılda muhteşem bir eser inşa edildi" dedi.  Çanakka Boğazı'na yapılması planlanan köprü ile ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım: "Çanakkale'ye de inşallah Çanakkale 1915 Köprüsü'nü  yapacağız. Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde,  inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISI

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı yapanlar, onlara aracılık edenler, azmettirenler belirlenmiş durumda.  29 zanlı gözaltında bulunuyor. Zaman ilerledikçe detaylar ortaya çıkacak. Doğru,  farklı ülke vatandaşı olanlar var. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor.

GAZZE'YE YARDIM 

Gazze gemisi limana ulaştı. Dün Mersin'den hareket  etti. İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde bir normalleşme süreci başlamış  oldu. Bu çerçevede Gazze'de yaşayan 1,5 milyondan fazla Filistinli kardeşimizin  temel ihtiyaçlarını görmek, onların bayram sevincine ortak olmak, acılarını  paylaşmak için ülkemizden çeşitli hayır sahipleri, devletimiz, AFAD ve Kızılay  organizasyonunda 10 bin tonu aşkın bir insani yardımla bir gemi gönderdi ve şimdi  gemi yanaştı, oradan da dağıtımı yapılacak. Kardeşlerimizin bayrama, çocukların  özellikle bayrama biraz üzüntülerini, hüzünlerini azaltarak girmelerini sağlamak  bizim en büyük sevincimiz olacak millet olarak

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Rusya, bizim ezeli komşumuzdur. Dolayısıyla  ilişkilerimizin geçici bir süre bozulmuş olması, hiçbirimizin istediği bir şey  değildi ama o günler artık geride kaldı. Biz hep şunu söylüyoruz; bu zaman  dostlukların arttırılması, düşmanlıkların azaltılması zamanıdır. Onun için  Akdeniz'i, Karadeniz'i çevreleyen bütün ülkelerle dost olmak, kardeş olmak ve  onlarla krizler yerine fırsatları değerlendirmek, ticaretimizi arttırmak,  kültürel alışverişlerimizi geliştirmek, turizmi geliştirmek, karşılıklı  yatırımları arttırmak, daha öncelikli hedefimiz olacak dedik ve bunun için de  çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eminim ki önümüzdeki günlerde, çok daha  farklı gelişmeleri, başka ülkelerle de birlikte yaşayacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler