Başbakan'dan Uludere açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılış törenine katıldı. Apronda verilen iftar yemeğine katılan Erdoğan, daha sonra da Uludere'deki hava harekatında hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya geldi. Görüşm

Başbakan'dan Uludere açıklaması!

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılış törenine katıldı. Apronda verilen iftar yemeğine katılan Erdoğan, daha sonra da Uludere'deki hava harekatında hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya geldi. 

Görüşmede, hayatını kaybedenlerin yakınlarından Zeki Tosun (Mehmet Tosun'un babası), Sadık Alma (Nadir Alma'nın babası), Emine Ürek (Yüksel Ürek'in annesi), Emek Encü (Erkan Encü'nün annesi), Veli Encü (Serhat Encü'nün kardeşi) ve Reşit Ant (Adem Ant'ın babası) yer aldı. 

Ailelerin daha önce iftara katılmayacakları açıklanmış, ancak BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın devreye girmesiyle iftar konusunda ikna edildikleri öne sürülmüştü. Ancak Adem Ant'ın babası Reşit Ant, iftara da , havaalanının açılışına da katılmadıklarını belirterek şunları söyledi:

"MAHKEMELER BENİ AŞIYOR"

"Başbakan'la görüşmeye hayatını kaybedenlerin yakınları olarak 6 kişi katıldık. Görüşme havaalanında iftardan sonra oldu. Yaptığımız görüşmede faillerin açığa çıkarılmasını, dosyanın Genelkurmay'dan alınıp tekrar savcılığa iletilmesini ve gizliliğinde kalkmasını istedik. Görüşmede bize yapılan haksızlığı dile getirdik. Başbakan da iki saatlik görüşmede bize, 'Mahkemeler beni aşıyor' dedi. Bizim sabretmemizi istedi. 

"EMRİ BEN VERMEDİM"

Dosyanın Genelkurmay'a gitmesinin, dosyanın kapandığı anlamına gelmediğini, Genelkurmayın da inceleme yaptığını, dosyanın tekrar sivil yargıya gideceğini, son olarak da dosyanın kendilerine geleceğini kaydetti. Bazı mahkemelerin de 10 yıl sürdüğünü, Uludere olayında verilen emirden haberinin olmadığını, emri kendisinin vermediğini söyledi. 

Başbakan'la konuştuğumuz bazı konuları ise biz söylemeyeceğiz. Eğer Başbakan kendisi açıklama yaparsa yapar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler