Bakanlık'tan Afganistan açıklaması

Bakanlık Afganistan’daki terör saldırısını kınadı

Bakanlık'tan Afganistan açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de 11 Ekim ve Belh’te 12 Ekim tarihlerinde 32 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Afganistan’ın başkenti Kabil’de 11 Ekim ve Belh’te 12 Ekim tarihlerinde Hazaralara ait iki türbeye yönelik terörist saldırılarda en az 32 kişinin hayatını kaybetmesinden ve 70’ten fazla kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyulmuştur. Afganistan’da yüzyıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşayan farklı etnik köken ve inançtan gruplar arasındaki barışı hedef alan sözkonusu terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler