Bakan’ı öyle bir gerekçeyle dinlemişler ki !

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı Mehmet Vejdi Kahraman’ın düzenlediği yemekte konuşan Bakan Yıldız, AK Parti’nin istikrarının ülkenin istikrarı ile eş anlamlı haline geldiğini belirtti. AK Parti’nin istikrarını bozarak ülkenin istikrarı

Bakan’ı öyle bir gerekçeyle dinlemişler ki !

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı Mehmet Vejdi Kahraman’ın düzenlediği yemekte konuşan Bakan Yıldız, AK Parti’nin istikrarının ülkenin istikrarı ile eş anlamlı haline geldiğini belirtti. AK Parti’nin istikrarını bozarak ülkenin istikrarını bozmaya çalışanların olduğunu söyleyen Yıldız, seçimlerin önemli olduğunu ve Türkiye’nin gelişmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Bakan Yıldız, "1 Mart tezkeresi, enflasyon canavarı denendi. Paradan 6 sıfır atıldığında sıkıntıya düşülecek dendi. Parti kapatma davaları açıldı. E-muhtıralar verildi. Darbe girişimlerinde bulunuldu. Şimdiye kadar birçok hizmetler getirildi. Hizmetlerimiz yalnız eğitim sağlıkla alakalı değil. Bizden yalınızca asfalt dökmemizi isteyip devletin diğer kademlerinde bulunmak isteyen farklı ve başka arkadaşlar gördük. 17 Aralık bize bunu söylüyor. Diyor ki: Siz asfaltınızı dökün kaldırımlarınızı da düzgün yapın eğri büğrü olmasın. Ama bütün devletin gizemli kısımları yargısı, emniyeti istihbaratına bizler bakacağız. Böyle bir şey kabullenilebilinir mi? Siyasetin alternatifi siyasettir. Siyasetin alternatifi başka bir yol başka bir vesayet değildir. O yüzden 17 Aralık’ta olanlar ve devam eden bu yapı mutlaka ama mutlaka normalleşme durumundadır."

Türkiye’nin enerjisinin doğru yolda ve doğru istikamette harcayabilmesinin en önemli gerekçelerinden birinin kardeşlik ve dayanışma olduğunu anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Siyaset mühendisliği dediğimiz: Türkiye’nin siyasetine irade koyma, bir vesayetle beraber yönetme anlayışı tabii ki yolsuzlukları makul hale getirmez. Ama hiçbir yolsuzluk da siyaset mühendisliğini makul hale getirmez. Bizler şu anda sandıktaki vatandaşlarımızın vereceği cevapla beraber yolumuza devam edeceğiz. Oradan çıkan irade ne ise baş üstüne diyeceğiz. Onun haricinde herhangi bir yapıya ’emredersiniz baş üstüne’ dememiz mümkün değildir. Çünkü vatandaşımız bize böyle bir yetki vermiyor."

HEDEF İLK 10’A GİRMEK

Türkiye’nin dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmesi için Başbakan Erdoğan’ın 2023 hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atıldığını dile getiren Yıldız, gelinen noktanın hayal bile edilemediğini söyledi. Gönül rahatlığı ile bütün yaptıklarını savunabileceklerini ifade eden Bakan Yıldız, şunları belirtti:

"Eksikliklerimiz olabilir. Yanlışlarımız olabilir. Ama bu vatandaşlarımızın bize verdiği yetkiyi bir kenara koymamızı gerektirmez. O yüzden bize yolsuzlukla yoksullukla yasaklarla mücadelede bizim 12 yıl önceki söylemimizi şu anda bir başkasının hatırlatmasına gerek yok. Biz gereğini yaparız. Bununla alakalı herkes müsterih olsun. Ama ben şuna benzetiyorum: Bir kişiyi asmaya götürüyorsunuz. Asarken diyorsunuz ki: ’Sizin midenizde ülser var bundan dolayı.’ Böyle bir şey olmaz. Ülserin tedavisi o kişiyi asmak değildir. Ona ne sizin yetkiniz vardır ne böyle bir irade vardır. Türkiye de yapılmak istenen budur. "Vatandaşa verilen hizmetle Türkiye’nin 12 yıldır AK Parti’yi iktidara taşıdığını belirten Bakan Yıldız, "Eğer bugün CHP’ye bu halkımız yetki vermiyorsa bunun bir sebebi vardır. Bizim de kara kaşımıza kara gözümüze hiçbir zaman bu yetkiyi almayız. Hizmetlerin getirildiğini gördükçe vatandaşımız bize rağbet ediyor" değerlendirmesini yaptı.

BÖYLE BİR KEPAZELİK OLABİLİR Mİ ?

Yasa dışı dinleme olaylarına da değinen Bakan Yıldız, şunları söyledi: "Bir otorite diyor ki 2 bin 350, bir otorite diyor ki 7 bin kişi dinlendi. Bu ülkenin enerji bakanı olarak ben 2,5 yıldan bu yana bir terör örgütüne üye olmam gerekçesiyle dinleniyorum. Böyle bir kepazelik olabilir mi? 27 ülkede 40’a yakın sefer yapmışız. Devlet başkanları hükümet başkanları, bakan arkadaşlarımız ile görüşüyoruz. Gizli görüşmelerimiz var, olgunlaştırmaya çalıştığımız görüşmeler var. Kıbrıs meselesi, Irak meselesi var. İran yaptırımları var. Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, Türki cumhuriyetleri var. Bizim konuştuklarımız dinleniyor. Hangi gerekçe ile? Acaba bu bakan terör örgütüne üye olmuş olabilir mi diye. Bunun adı casusluktur başka bir şey değil. Siz herhangi bir şahsı Ahmet’i Mehmet’i Taner’i dinlemiyorsunuz . Bu ülkenin bakanını dinliyorsunuz. Hangi amaçla dinliyorsunuz. Eğer amacınız üzüm yemekse biz varız. Ama amacınız bağcı dövmekse biz buna müsaade etmeyiz."

Bakan Yıldız, Türkiye’nin 3 ayda 120 milyar dolar kaybı olduğunu ve buna sevinenlerin bulunduğunu öne sürdü. İleri demokrasilerde hiçbir muhalefetin o ülkenin istikrarsızlığını bekleyerek oradan parsel kapmaya çalışmadığını vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi bir arkadaşımız espri yapıyor: ’Çokça dinlenmişsiniz ama buna rağmen yorgun görünüyorsunuz’ diyor. Bizim yapacağımız espriler bu noktalarda olmaması lazım. Bu 3 aylık dönemde geldiğimiz noktada ölçülebilir. 120 milyar dolardan bahsediyoruz. Şimdi soruyorum arkadaşlara: Buna kimler seviniyor, kimler üzülüyor? Bu gelinen noktaya bizler sevinmiyoruz. Ama sevinenler var. İleri demokrasilerde hiçbir muhalefet o ülkenin istikrarsızlığını bekleyerek oradan parsel kapmaya çalışmaz. Bizdeki CHP’de olduğu gibi. Vatandaşımızın tercihi baş üstünedir. İster seçimle getirir ister seçimle götürür. Ama duyuyoruz ki: ’Siz yüzde 50 de alsanız bu yıpratma bu yorgunluk dönemi devam edecek’ diyenler var. Kimi yoracaksınız? Kimi yıpratacaksınız? AK Parti Türkiye’nin siyasi istikrarını koruyan kollayan ve onu iradesiyle ortaya koyandır."

Yemeğe eski İçişleri Bakanı Mardin Milletvekili Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, belediye başkan adayları, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler