Bakan Soylu'dan yardım uyarısı

Bakan Soylu: Kimse Malatya ve Elazığ'a kendi başına bir şey göndermesin

Bakan Soylu'dan yardım uyarısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki son durum hakkında açıklamalarda bulunuyor. Soylu, "Türkiye'den şöyle bir talebimiz var; AFAD yönlendirmeyi yapmadan kimse Malatya ve Elazığ'a kendi başına bir şey göndermesin" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Toplam 35 vatandaşımız hayatını kaybetti ve yine bu saate kadar göçük altından toplam 45 vatandaşımızı sağ olarak çıkardık. 4'ün üzerinde 20 adet artçı deprem meydana geldi. Toplam 608 artçı deprem meydana geldi. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Mustafa Paşa mahallesindeki son vatandaşımızı da çıkardığımız bilgisini verdiler.

Sürsürü'de de 6 vatandaşımız enkazın altında. Bizim ümidimiz vardır. Hala ümit saatleri içindeyiz. Arama kurtarma çalışmalarından sonra barınma, temel ihtiyaçların karşılanması, ısınma, yiyecek ihtiyaçlarımızı devam ettiriyoruz. Çadırların içine ısıtıcıları da gönderiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yemek, kalma yerlerini temin etmeye çalışıyoruz. Artçı depremler devam ediyor, çadırlarımızı sevk ediyoruz. Ama spor salonlarımız, okullarımız, taziye evlerimiz açık ve sıcak. her birinin önünde aş evlerimiz var. Toplu barınma merkezlerinde barınabilirsek işimizi daha da kolaylaştıracağız.

Diyanet İşleri başkanımız burada. Hocalar vasıtasıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanımız geldi dün. Rehber öğretmenler vasıtasıyla tüm çocukların taranmasına başlandı. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız zaten çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin her tarafından AFAD koordinasyonuyla sağlanan yardımlar bölgemize ulaştırılıyor. AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya’ya kendi başına bir şey göndermesin.

AFAD’dan 5, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 10 milyon, Aile Bakanlığı’ndan da 5 milyon… Ailelere aile başı verilecek nakitlerdir. Bunlar da yarın sabah itibariyle Valiliğimizin koordinasyonunda temin edip sağlanacaktır.

Elazığ’ın içerisindeki hasarlı, az hasarlı tüm binalar taranacaktır. Genel etkinlik kararı almamız gereken başka bir nokta varsa bunu sağlayacağız

10 binin üzerinde çadır sevk edildi, sevk edilmeye devam ediliyor. Malatya ve Elazığ’a çağrımdır. Kaymakamlıklarımız 24 saat açık. Hasarla ilgili… Köylerimize de çıkaracağız. Jandarma koordinasyonuyla onların da müracaatlarını alacağız. Evi sağlam olanın gitmesini kendilerine bildireceğiz. Sağlam olmayanların acil kira yardımlarını vereceğiz, sonrasını da TOKİ, AFAD ile çözmeye çalışacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler