Bakan Soylu'dan Bingöl depremi açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Bingöl'de meydana gelen depremle ilgili olarak, kullanılması için 1 milyon lira acil ödenek gönderildiğini ve evinde ağır hasar olanlar ile eşyalarını alamayanlara ise 5 bin lira verileceğini söyledi.

Bakan Soylu'dan Bingöl depremi açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaşanan Bingöl'deki depremle ilgili olarak, "4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl Karlıova'da Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Bingöl'deki depreme desteklerin sürdüğünü anlatan Soylu, şu bilgileri paylaştı:

Bakan Süleyman Soylu, Bingöl depreminde kullanılması için 1 milyon lira acil ödenek gönderildiğini anlatarak evinde ağır hasar olan ve eşyalarını alamayanlara ise 5 bin lira verileceğini söyledi.

Bakan Soylu, konu ile ilgili konuşmasında, "4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılay'ımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm var. 92 de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var."  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem