Bakan Soylu'dan 15 Temmuz mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Bakan Soylu'dan 15 Temmuz mesajı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde FETÖ'cü darbe girişimi lanetlendi. 


İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: 


"Sıradan bir yaz akşamıydı. Ama asla sıradan kalamayacaktı.
 
Aziz milletimiz,  istiklâline ve mevcudiyetine yönelik saldırıların belki de en alçakça olanına 15 Temmuz 2016 gecesi maruz kalmış; binlerce yıldır olduğu gibi cesareti, feraseti, birlik ve beraberliğiyle bu girişimi akamete uğratmayı bilmiştir.
 
Yaklaşık 40 yıldır bir yılan gibi devletin sinesine çöreklenmiş olan karanlık bir yapı, sınırlarımızın dışındaki destekçileri ve ortaklarıyla işbirliği içerisinde, Türkiye’nin kalkınmasına, gelişmesine, mazlumların sesi olmasına daha fazla tahammül gösterememiş ve o gece harekete geçmiştir.
 
Eski darbeleri model alarak, adımlarını takip ederek bu ülkenin anahtarlarını ele geçirip başka mahfillere teslim etmeye çalışan o hastalıklı zihniyete mensup eller, millete silah doğrultmaktan çekinmemiş, ateş açmış vedevletine, milletine ihanet etmiştir.
 
15 Temmuz gecesi öncelikli hedeflerden anlaşılmaktadır ki, hedef sadece millettir ve onun iradesidir. Milli iradeyi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi,  yine  halkın oylarıyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanının makamı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, suikast timi gönderilmek suretiyle bizzat sayın Cumhurbaşkanımızın kendisi ve nihayetinde buraları korumak için görev yapmakta olan Emniyet Binalarının hedef alınmasının yanısıra, iradesine bizzat sahip çıkmak için meydanlara inen vatandaşımızın üzerine ateş açılması, mücadelenin kimler arasında geçtiğinin en açık göstergesidir. 
 
Evladı babasına karşı silah çeker hale getiren hain terör örgütünün bu ani gece baskınına karşı Aziz Milletimizin gösterdiği duruş ise, tarih kitaplarını yenibaştan yazdıracak mahiyettedir. Meselenin beka meselesi olduğunu idrak edip ne yapması gerektiğini doğru tarif edebilen; mukavemet ve şefkati aynı anda gösterebilen; elindeki bayraktan ve göğsündeki imandan başka bir silahı olmadan tanka, savaş uçağına, helikoptere kafa tutan; tek parolası şehadet olan,korkmayan, sinmeyen bu müstesna millet; liderinin çağrısına uymuş ve üzerinde kurgulanmak istenen bütün oyunları bir anda bozmuştur.
 
FETÖ ve onun ortaklarının elde edebildikleri tek şey, Aziz Milletimizin tokadını yemiş ve mağlubiyeti tatmış, geçmişteki yüzlerce güruhtan sadece bir tanesi olarak tarihte geçmiş olmaktır.
 
Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve diğer noktalarda verdiğimiz kayıplar itibarıyla İçişleri Bakanlığı’mız, kurumsal kimliğinden ayrı olarak 15 Temmuz hadisesinde “Şehit Ailesi ve Gazi Yakını” kimliğiyle yer almaktadır.
 
Bu vesileyle 15 Temmuz’un tüm şehitlerine Cenab-ı Allah’tan rahmet, Gazilerine minnet ve şükranlarımızın yanında acil şifalar diliyoruz. O gece meydanlara inmiş, inmeyi istemiş, kalben de olsa bu ihanete karşı durmuş bütün vatandaşlarımıza, bu kahramanlık destanına ortak oldukları ve ülkelerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyor, aziz milletimizi en derin sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler