Bakan Çavuşoğlu'ndan itiraf!

Bu akşam geliyorlar

Bakan Çavuşoğlu'ndan itiraf!
Dışişleri Bakanı, Fethullah Gülen'in iadesi için Türkiye'ye doğru yola çıkan ABD'li heyetin bu akşam Ankara'da olacağını söyledi. Çavuşoğlu, Adalet Bakanı ile birlikte Washington'a gitmeyi planladığını da söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'den yola çıkan heyetin bu akşam Ankara'ya geleceği bilgisini verdi. Adalet Bakanı ile birlikte Washington'a gitmeyi planladığını söyleyen Dışişleri Bakanı, "ABD'den beklentimiz bu teröristi Türkiye'ye iade etmesidir" dedi.

ABD’den bugün gelecek dört kişilik uzman ekip Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüşecek. Uzmanlardan iki gün sonra da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden başkentte olacak.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından diğer öne çıkan unsurlar şöyle:

IŞİD'e karşı en büyük darbeyi biz vurduk, Recep Tayyip Erdoğan o yüzden birinci hedef.
IŞİD ile mücadele içinde olan ülkelere desteğimiz sürecek. IŞİD ile mücadele kisvesi altında terör örgütleriyle işbirliği yapmayız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem