Aydın'da 4.1 deprem oldu

Saat 17.43'te merkez üssü Ortaklar-Germencik olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Aydın'da 4.1 deprem oldu

Aydın'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar Beldesi'nde Richter Ölçeği'ne göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli panik yaratan hafif şiddetteki deprem herhangi bir zarara yol açmadı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bugün saat 17.43'te, merkez üssü Aydın'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar Beldesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 13 kilometre derinlikteki deprem, Germencik ve Aydın'ın yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi. Otaklar ve Germencik'te bazı kişiler panikle ev ve işyerlerinden dışarıya çıktı. Depremde, herhangi bir can ve mal olmadığı, hasar meydana gelmediği bildirildi.

Hasar Yok
Şiddetli bir şekilde hissedilen depremin ardından ilgili daire müdürlükleri ve jandarmadan gelişmeler hakkında an ve an bilgi aldıklarını belirten Germencik Kaymakamı Resul Çelik, “İlçede, can ve mal kaybı yok. Yıkılan ve hasar gören yapı olduğuna ilişkin de bize herhangi bir bilgi ulaşmadı. İlk anlarda hissedilen korku ve panik yerini sukünete bıraktı. Şu an Germencik'te herşey normale döndü” dedi.

Ortaklar Belediye Başkanı MHP'li Ümmet Akın da “Deprem şiddetli hissedildi ve hepimizi çok korkuttu. Ama şükürler olsun herhangi bir can ve mal kaybımız yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem