Asgari ücret ne kadar olacak ?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı başladı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığındaki toplantıya, işçi ve işveren temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.Türk-İş Genel

Asgari ücret ne kadar olacak ?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı başladı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığındaki toplantıya, işçi ve işveren temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.

Türk-İş Genel Merkezinde yapılan ikinci toplantıda Ekonomi Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığına ait verileri görüşen Komisyon'un, bugün Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) gelen verileri ele alacağı bildirildi.

Öngörü yüzde 3+3

2014 yılı programında asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin öngörüye yer verilmişti.

Buna göre, asgari ücretin gelecek yılın ocak ve temmuz aylarında yüzde 3 artırılması planlanıyor. Geçen yıl, asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 4,1, ikinci 6 ay içinse yüzde 4,4 artırılmıştır. Asgari ücrette 2013 yılındaki ortalama artış yüzdesi ise yüzde 8,61 olmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem