Artık tüm istihbarat MİT'in elinde !

Polis, asker ve MİT'in elindeki istihbarat artık ortak havuzda toplanacak. Ortak havuzun adı ise, Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi. MİT'in Ankara'daki karargahında kurulan merkez, çalışmalara başladı.Polis, asker ve MİT'in elindeki bilgileri MİT'i

Artık tüm istihbarat MİT'in elinde !

Polis, asker ve MİT'in elindeki istihbarat artık ortak havuzda toplanacak. Ortak havuzun adı ise, Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi. MİT'in Ankara'daki karargahında kurulan merkez, çalışmalara başladı.

Polis, asker ve MİT'in elindeki bilgileri MİT'in Ankara'daki ana karargahında faaliyet gösterecek ortak havuzda toplamasını öngören Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi çalışmalarına başladı.

MİT'in, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nca yürütülen istihbarat paylaşım sisteminin verimli olmadığı gerekçesiyle başlattığı çalışma sona erdi.

BAŞKANLIK MİT MÜSTEŞARINDA

Bundan böyle ham istihbarat havuzda toplanacak ardından MİT Müsteşarı başkanlığındaki Müşterek İstihbarat Koordinasyon Kurulu son değerlendirmeyi yapacak.

MİT bünyesinde görev yapacak merkez 6'sı 7 gün 24 esasına dayalı olmak üzere toplam 37 ilde görev yapacak.

İstanbul, Diyarbakır, Van, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'da kesintisiz çalışacak merkez aralarında; Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin, Adana, Antalya ve Bursa'nın da olduğu kentlerde haftalık toplantılar yapacak.

Merkezin kurulma nedenlerinden biri de Uludere gibi olayların yaşanmasının önüne geçmek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem