Araç kesinlikle Suriye'den geldi !

 Bombalı saldırı sonrası hemen bölgeye giden İçişleri Bakanı Muammer Güler, bombalı saldırıya neden olan aracın kesinlikle Suriye'den geldiğini söyledi. Türkiye'nin Suriye'ye ve Ortadoğu'ya açılan kapısı olan Cilvegözü Sınır Kapısında meydana gelen bombal

Araç kesinlikle Suriye'den geldi !

 

Bombalı saldırı sonrası hemen bölgeye giden İçişleri Bakanı Muammer Güler, bombalı saldırıya neden olan aracın kesinlikle Suriye'den geldiğini söyledi.
 
Türkiye'nin Suriye'ye ve Ortadoğu'ya açılan kapısı olan Cilvegözü Sınır Kapısında meydana gelen bombalı terör saldırısı dikkatleri yeniden bölgeye çevirdi.
 
4'ü Türk 9'u Suriyeli toplam 13 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı haber Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Ankara'ya ulaştı.
 
Saldırı sonrası İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı hemen bölgeye gitti.
 
SALDIRI UZAKTAN KUMANDAYLA YAPILDI
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, saldırının yapıldığı aracın Suriye'den geldiğini belirtirken, saldırının uzaktan kumandayla gerçekleştirildiği açıkladı.
 
Ayrıca Bakan Ergin'in açıkladığına göre aracın gümrüğe girdikten 20 dakika sonra 3 bombacı tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldığı öğrenildi. 3 saldırganın eşgali de belirlendi.
 
"ARAÇ KESİNLİKLE SURİYE'DEN GELDİ"
 
Bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati yazıcı ortak basın toplantısı yaptı.
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlayan aracın Suriye'den geldiğinin kesin olduğunu açıkladı. Güler, "Patlamaya sebep olan aracın kesinlikle Suriye tarafından geldiğini, saat 14.17'de kameralarda görüntü olarak park ettiğini tespit ettik. 20 dakikalık bir aradan sonra da patlama gerçekleşiyor. Güçlü bir patlayıcının olduğu tespit edildi'' dedi.
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise ölenlerin 4'ünün Türk vatandaşı olduğunu kaydetti.
 
SINIR KAPISINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTACAK
 
Gümrük'ten sorumlu bakan Hayati Yazıcı da eylemin sınır kapısından 20 metre ileride meydana geldiğini belirtti. Yazıcı, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin olarak ''Güvenlik önlemleri daha fazla artırılacak. Belki Türkiye'ye hemen girişte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sadece sahip olduğu bir tane mobil x-ray cihazımızı da talimat verdim, inşallah bu kapıya konuşlandıracağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler