AppleTV ile neler yapılabiliyor ?

Dijital teknoloji geliştirmede dünya devi firmalardan Apple, yeri ürünü AppleTV'yi tanıttı.Merakla beklenen ve hakkında birçok söylenti yayılan AppleTV yeni dokunmatik kumandası ile dikkat çekerken, geliştirilen TVOS işletim sistemi de diğer Apple işletim

AppleTV ile neler yapılabiliyor ?

Dijital teknoloji geliştirmede dünya devi firmalardan Apple, yeri ürünü AppleTV'yi tanıttı.

Merakla beklenen ve hakkında birçok söylenti yayılan AppleTV yeni dokunmatik kumandası ile dikkat çekerken, geliştirilen TVOS işletim sistemi de diğer Apple işletim sistemlerinden farklı olarak programcılara SDK geliştirme ve eklentiler yapma fırsatı sunuyor. AppleTV'nin diğer bir özelliği de dokunmatik kumandası üzerine yerleştirilen bir tuş ile Siri'ye direkt bağlantı sağlanabilmesi oldu. Kumanda üzerindeki dokunmatik tuşlar sayesinde ekranı kontrol etmek daha kolay hale getirilirken, Siri yardımıyla sesli komutlar ile kumanda yönetilebiliyor. Örneğin izlemek istediğiniz filmin adını "Hababam Sınıfı'nı getir" şeklinde söyleyerek filmi izleyebilirken; "Kemal Sunal'ın filmlerini getir" dediğinizde de size aradığınız tüm filmleri bulup liste halinde sunuyor.

Siri'li kumandanın yaptıkları bunlarla da sınırlı değil. İzlediğiniz bir filmde bir sahneyi ya da repliği kaçırdığınızı varsayalım. Kumandaya "Engin en son ne dedi" gibi bir komut verdiğinizde Siri o sahneye geri gidiyor.

FİLM İZLERKEN MAÇLARIN SKORLARI DA EKRANDA

AppleTV'de HBO, HULU ve Netflix gibi şirketlerin uygulamalarını yüklü. Bir film izlerken spor müsabakalarının sonuçlarını da ekran değiştirmeden görüntüleyebiliyorsunuz.

AppleTV'nin dokunmatik kumandası sadece bir kumanda görevi görmekle kalmıyor, oyun konsolu görevi de görüyor. Kumanda aracılığı ile tenis oynamak istediğinizde keyifli bir zaman geçirebiliyorsunuz. AppleTV ile birlikte Crossy, Road, Rock Band ve Raymond Wong gibi kült oyunlar mevcut.

64-Bit A8 ile gelecek AppleTV üzerinde aynı zamanda Ethernet ve HDMI girişleri de mevcut bulunacak. Dahili hafızası 32 GB ve 64 GB seçenekleriyle fiyasaya çıkacak olan ürünün Ekim ayında 80'den fazla ülkede satışa çıkması bekleniyor.

(iha)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem