Antalya'da sel felaketi: 1 ölü

Denizde kaybolan gencin cesedi sahile vurdu, fırtınanın etkisiyle bir yük gemisi sürüklenerek karaya oturdu, Antalya-Korkuteli Yolu 15'inci kilometresinde meydana gelen heyelan ve şiddetli yağış nedeniyle yol 3 saat boyunca trafiğe kapatıldı. Yağışla birlikte yolun dışına kayan araçları itfaiye ekibi kurtardı.

Antalya'da sel felaketi: 1 ölü

Antalya'da dün akşam saatlerinde sağanak yağış ve şiddetini artırarak saatteki hızı zaman zaman 103 kilometreyi ulaşan fırtına yaşamı felç etti. Yağış ve fırtına özellikle sahil kesimi vurdu. Konyaaltı'nda fırtına nedeniyle ağaçlar köklerinden söküldü, bazı işyerlerinin tabelaları ile evlerinde çatılarında bulunan birçok güneş enerjisi panelleri de çevreye savruldu. Onlarca araç da, sular altında kalan cadde ve sokaklarda mahsur kaldı. Elektrik tellerinde oluşan hasar nedeniyle kentte bazı bölgelerde ise zaman zaman kesinti yaşandı.

DEV DALGALAR GENCİ YUTTU

Konyaaltı sahilinde bir arkadaşı ile birlikte gezinen 26 yaşındaki Özhan Öz, fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalara kapılarak denize sürüklendi. Bir anda gözden kaybolan gencin kurtarılması için deniz polisi harekete geçti. Ancak, uzun süren çabalara rağmen bir sonuç alınamadı. Sabah saatlerinde gencin cesedi sahile vurdu. Ceset, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GEMİ KARAYA OTURDU

Şiddetli fırtına Antalya Serbest Bölge Limanı'nda etkili oldu. İngiliz 'Elisa Z Kıng Stown' adlı kuru yük gemisi halatlarının kopması sonucu balıkçı teknelerinin bulunduğu kısma sürüklendi. Bir bölümü karaya oturan ve hareket edemeyen gemi, 3 ayrı römorkörün 1 saatlik çalışması ardından kurtarıldı. Limandaki diğer gemilerinde tehlikeye girmesi nedeniyle gemi personeli güvenlik tedbirleri aldı.

OTOMOBİLLER SU ALTINDA KALDI

Konyaaltı Sahili'nde bulunan bir akaryakıt istasyonuna ait doldurma tesisi sular altında kaldı. Tesiste bulunan petrol yüklü tankerler dışarı çıkartılırken birkaç otomobil mahsur kaldı. Antalya- Kemer karayolunun bir bölümünü trafiğe kapatan polis, yağışın azalması ardından yolu tekrar trafiğe açtı. Şiddetli rüzgar nedeniyle kent merkezindeki birçok ağaç park halindeki otomobillerin üzerine devrilerek zarar verdi.

EVLERİ SU BASTI

Şehir merkezinde, Sarısu ve Liman mahalleri ile merkeze bağlı Hacısekiler köyünde su baskını yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri gece boyunca su baskınları yaşanan evlere müdahale ederken TEDAŞ ekipleri de kopan elektrik tellerinin onarımıyla uğraştı. Şehir merkezinde bazı ağaçlar, otobüs ve reklam panoları devrildi. Konyaaltı sahilindeki Akdeniz Bulvarı'nın Kemer-Antalya yönünde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, metrekareye 27 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Yetkililer, Antalya ve çevresinde bugün de yağış beklendiğini ancak fırtına beklentisi olmadığını kaydetti.

ADANA GÜNE DOLU İLE BAŞLADI

Adana'da sağanak yağışla birlikte dolu da etkili oldu. Sabah erken saatlerde başlayan yağışla birlikte yoğun dolu yağışı trafikte aksamalara neden oldu. İşe yaya olarak giden bazı vatandaşlar, dolu nedeniyle zor anlar yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem