Ankara'da flaş gelişme: 20 şehit

Ankara'dan acı haber geldi.

Ankara'da flaş gelişme: 20 şehit
Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi'nde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alevler yükseldi. AA'nın geçtiği bilgiye göre, saldırısı sonucu Gölbaşı Özel Harekatta 20 polis şehit oldu.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Kamuoyunda paralelciler diye bilinen, devletin içerisinde öbeklenmiş çetenin, Türkiye'nin medeniyet yürüyüşünü durdurmak isteyen çetenin işi olduğu çok açık." dedi.

Lekesiz, darbe girişimine ilişkin bulundu.

"Türkiye'nin sosyal ve fiziki enerjisini heba etmek istiyorlar. Nerelerle bağlantılı oldukları, Türkiye ile ilgili neler düşündükleri çok daha iyi anlaşıldı." ifadesini kullanan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Çok şükür gelinen noktada, milletimiz bunların silahlı kuvvetlerin içerisinde de çeteleşmiş, yapılanmış bu adamların emellerine ulaşamaması için ülke genelinde polisimizin desteği, halkımızın inanılmaz büyük desteğiyle millet iradesine sahip çıkması, emanetine sahip çıkması sonucunda inşallah emellerine ulaşamadılar." 

Ülke genelinde polis tarafından gözaltına alınan asker, albay ve il jandarma alay komutanlarının bulunduğunu anlatan Lekesiz, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın büyük bir hüsnü teveccühünü gördük. Demokrasiye, emanetlerine ve millet iradesine sahip çıkma konusunda milletimiz inanılmaz destekler verdi. Milletimize müteşekkiriz. Polisimiz de var gücüyle elinden gelen her türlü fedakarlığı sergiledi. 

Türkiye genelinde durum oldukça iyi. Şu saat itibarıyla İstanbul'da polis teşkilatımız hemen hemen her tarafa hakim oldu. Ankara'da halen direnen unsurlar var, bunlarla mücadeleler devam ediyor, hayırlısıyla bu belayı defedeceğiz inşallah."

- "Millet aynı zamanda kendi iradesine, demokrasisine sahip çıktı"

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde iyi niyetli olan başta erler olmak üzere tüm askeri personelin, bu hainlerin niyetini bilsinler ve bunlara destek vermekten çekilsinler." yorumunu yapan Lekesiz, şunları kaydetti:

"Özellikle anne ve babalardan istirham ediyoruz, evlatlarına mesaj çeksinler ve telefon açsınlar. Silahlı kuvvetlerin içinde görev yapan çocuklarına 'bu asilerin, bu hainlerin peşinden gidilmemesi' konusunda durumun gerçek boyutlarını lütfen anlatsınlar." 

Lekesiz, polisle birlikte olduğu için millete şükranlarını sunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Millet aynı zamanda kendi iradesine, demokrasisine sahip çıktı. Maalesef bu hainler, kendilerini engellemeye yönelik imkan ve kabiliyetin nereden geleceğini bildiği için darbe girişimine kalkışıp kalkışmaz önce Gölbaşı'ndaki Özel Harekat tesislerimizi bombaladılar. Milletin kendi evlatlarını, kendi tesislerini sanki düşman bir ülkenin tesisini bombalıyor gibi bombaladılar alçaklar. Orada maalesef 20 kadar Özel Harekat personelimiz şehit oldu. Bizim polis olarak uçaklarımızla, helikopterlerimizle kendilerine müdahale edebileceğimizi düşünüp, orada hangarda bekleyen uçaklarımızı, helikopterlerimizi bombaladılar maalesef."

 Emniyet teşkilatının içinde de FETÖ sempatizanı kişilerin olduğunu belirten Lekesiz, "Bunlardan emekli ettiğimiz, ihraç ettiğimiz, görevden uzaklaştırdıklarımız var. Maalesef bize gelen bilgiler daha olayın ilk başları bu ihraç ettiklerimiz, meslekten attıklarımız ve emekli ettiğimiz personelden bir kısmı eşiyle, çoluk çocuğuyla vedalaşıp 'bugün görevimiz var, dönmeyebiliriz' diye vedalaşanların olduğuna ilişkin yoğun istihbarat bilgileri geldi." diye konuştu.

- "Bir çeşit harakiri eylemi yaptılar"

Lekesiz, askeri kalkışmanın organize edilmiş, hesaplanmış bir operasyon olduğunu aktararak, şunları ifade etti:

"Çok şükür polis teşkilatının demokrasiye, millet iradesine sahip çıkması, en önemlisi de milletimizin kendi iradesine sahip çıkması tıpkı 17-25 Aralık'taki Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin iradesini hesaplayamadıkları gibi bu sefer de polis teşkilatının direncini ve halkımızın emanetine iradesine sahip çıkma arzusunu hesaplayamadılar. Bir çeşit harakiri eylemi yaptılar. Ankara'da çatışmalar muhtelif yerlerde devam ediyor. Hayırlısıyla onların da üstesinden inşallah geleceğiz."

Lekesiz, bu ülkede hukuk dışı yol ve yöntemlerle hükümeti, devleti ele geçirip milleti bir kölelik sistemine getirmek isteyenlerin hukuk karşısında hesap vereceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem