ANADER'den cezaevine kitap desteği

ANADER tutuklu ve hükümlülere kitap desteği verdi.

ANADER'den cezaevine kitap desteği

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri için "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında Anader Kadın Kolları tarafından Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna kitap bağışında bulunuldu.

Bu kapsamda Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna 261 kitap bağışında bulunuldu.

Anader Kadın Kolları Başkanı Havva Yetimoğlu Demir şunları söyledi:

“İşlediği suçtan dolayı hüküm alarak ceza infaz kurumuna giren insanlarımızın cezalarını çekerken aynı zamanda hayata hazırlanmaları da gerekmektedir. Cezaevi’ne düşen insanları aileye ve topluma yeniden kazandırmak, iyileştirme çalışmalarında bulunmak, bireylerde sağlam bir kişilik oluşturmak tüm toplumun temel görevidir. Ve de insanımıza verdiğimiz değerdir. Anader Kadın Kolları’nın asli çalışmaları arasında bulunan kültürel faaliyetlerle ilim ve irfan sahibi insanlar yetiştirmek, bu kapsamda okullara kitap bağışında bulunarak kütüphane oluşturmak yıllardır yaptığımız faaliyetlerden bazıları. Bakanlıklar arası imzalanan protokol gereği biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek en seçkin yazarlardan oluşan kitaplarımızı Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu müdürü Mesut Yıldız Bey’i ziyaret ederek teslim ettik. Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Cengiz Aytmatov, İbni Haldun, Mustafa Kutlu, Tolstoy gibi ünlü yazarların yanında ruh açlığının giderilmesi için de dini eserlerden oluşan toplam 261 kitabı Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim ettik. Hükümlü ve tutukluların istifade etmelerini temenni ediyoruz.

Cezaevi hakkında bizleri kısaca bilgilendiren, bizlere yakın ilgisini esirgemeyen Müdür Mesut Yıldız’da hem ziyaretimizden hem de kitap bağışında bulunmamızdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem