Alman turistleri Ortahisar'a çağırdı

Trabzon Dernekler Federasyonu'nun Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlediği 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nde Dortmund Belediye Başkanı Ulrich Sierau Ortahisar Belediyesi standını ziyaret etti.

Alman turistleri Ortahisar'a çağırdı
Trabzon Dernekler Federasyonu'nun Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlediği 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nde Dortmund Belediye Başkanı Ulrich Sierau Ortahisar Belediyesi standını ziyaret etti.

Ortahisar standını meraklı gözlerle inceleyen Sierau, Başkan Genç ile birlikte horon oynadı. Padişahların balmumu heykellerine ve dev kemençeye dikkatlice bakan Sierau, Başkan Genç'ten onlar hakkında bilgi aldı. Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç çok samimi bir şekilde sohbet eden Sierau, "Dortmund'da çok sayıda Trabzonlu yaşıyor. Trabzonluların şehrimizde çok sayıda işyeri ve dernekleri var. Bizler, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Türk nüfusunun işgücü ve dinamizminden yararlanmak istiyoruz. Dormund'da yaşayan 200 bin yabancının çoğu Türk asıllılardan oluşuyor. Türklerle tarihi çok eskilere dayanan ekonomik ve kültürel bağlarımız var. Özellikle her iki belediye arasında sağlanacak işbirliği sayesinde yeni iş alanları ve istihdam sektörleri ortaya çıkabilir." dedi. 

ORTAK TURİZM YATIRIMLARI YAPILMALI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise, Trabzon'un Alman turistler için son derece cazip bir turizm merkezi olduğunu belirterek, yeni turizm sezonunda Alman turistleri Trabzon'a beklediklerini söyledi.

Almanya'nın son derece gelişmiş bir sanayisi olduğunu ifade eden Başkan Genç Almanların bu deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Dortmund şehriyle Trabzon'un pek çok ortak noktası var. Bu şehirde yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın yanında Türk sanayicilerimiz de var. Bu nedenle turizm alanında önümüz çok açık. Trabzon'un eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi değerleri var. Dolayısıyla iki ülkenin işadamlarını Trabzon'a turizm yatırımları yapmaya davet ediyoruz. Türkler ve Almanlar birbirlerinin kültürünü az çok tanıyan ve birbirlerine aşina olan milletlerdir. İnanıyorum ki, işadamlarımız arasında sağlanacak işbirliği ile ortaya çıkacak sinerjiden yeni istihdam alanları oluşacaktır. Böylece her iki şehir arasındaki işbirliğiyle ekonomik ve kültürel bağlar da kuvvetlenecektir. Zamanımız yettiği ölçüde Dortmund'u gezdik. Kentleşme ve belediyecilik anlamında samimiyetle ifade ediyorum ki, çok güzel bir şehir. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak Dortmund'un belediyecilik deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde çok daha farklı konularda işbirlikleri ve dostluklar ortaya çıkacaktır. Ben ziyaretlerinden ötürü çok değerli Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum."

Ziyaretin son bölümünde Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Dortmund Belediye Başkanı Ulrich Sierau'e içinde Ortahisar'ı tanıtıcı broşür, dergi ve CD'lerin olduğu hediye çantası ve plaket takdim ederek onu Trabzon'a davet etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem