Albay'a hain tuzak

Diyarbakır-Viranşehir yolunda albayın geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Albay'a hain tuzak

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Erkan Arıkan sivil araçla geçtikten sonra PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen El Yapımı Patlayıcı (EYP) infilak ettirildi. Patlamanın, albayın içinde bulunduğu aracın olay yerini geçtikten sonra yaşanması olası faciayı önledi. 

Edinilen bilgiye göre, PKK’lı teröristler, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Erkan Arıkan'ın geçişi sırasında yola döşedikleri EYP’yi patlattı. Diyarbakır yolunun 16'ncı kilometresinde, Demirci kırsal mahallesi yakınlarındaki bir menfezin hemen yanında meydana gelen patlamanın Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Erkan Arıkan'ın sivil araçla bölgeden yaklaşık 1 kilometre geçtikten sonra meydana geldiği öğrenildi. 
Öğle saatlerinde meydana gelen patlamada yolun kenarına yerleştirilen yaklaşık 150 kiloluk EYP'nin kullanıldığı belirlendi. Patlama nedeniyle bölgeye güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi. Patlama ölen ya da yaralanan olmazken ikinci bir bomba ihtimaline karşı yolun trafiğe kapatıldığı ve jandarma ekipleri tarafından her yerin didik didik arandığı belirtildi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler