AK Parti'den İstanbul seçimi için flaş iddia

AK Parti'den 'İstanbul seçimi' için flaş iddia! Özel banka ve özel okul çalışanları görevlendirilmiş

AK Parti'den İstanbul seçimi için flaş iddia

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep  Özel, İstanbul'daki bazı ilçe seçim kurullarınca görevlendirilen sandık kurulubaşkan ve üyelerinin kamu görevlileri yerine, özel banka ve özel okul çalışanları olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Recep Özel, yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptıkları olağanüstü  itirazda dile getirdikleri bir iddialarının da sandık kurullarının oluşturulmasına dair tespit edilen usulsüzlükler olduğunu hatırlattı.

İlgili kanun gereği sandık başkanlığı görevinin ancak kamu görevlileri  tarafından yürütülmesi gerektiğini, sandık kurulu üyelerinin nasıl  belirleneceğinin de kanunda belli olduğunu ifade eden Özel, bu düzenlemelere  aykırı olarak bazı sandık başkanları ve üyelerinin kamu görevlisi olmayanların  arasından belirlendiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Recep Özel, İstanbul'daki bazı ilçe seçim kurullarından alınan sandık  kurulu başkan ve üyelerine ilişkin listeleri sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan  paylaştı.

Özel, listede görevlendirilen sandık kurulu başkan ve üyelerinin  arasında kamu görevlileri yerine, özel banka ve özel okul çalışanlarının  olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem