AK Parti'den flaş aday açıklaması

AK Partili Dağ 3 büyükşehir adayının açıklanmayacağını söyledi.

AK Parti'den flaş aday açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde yapacağı konuşmada AK Parti'nin yerel seçimlerdeki 40 adayını açıklayacak.

Açıklanacak 40 adayın arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'in yer alıp, almayacağı büyük merak konusuydu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bugün; İstanbul, Ankara ve İzmir adayı açıklanmayacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti'de İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ankara için Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzmir için ise Nihat Zeybekci ismi dillendiriliyor.

40 ADAY AÇIKLANACAK

Cummhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bugün AK Parti'nin 14 büyükşehir, 26 il belediye başkan adayını açıklayacak. 

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir bugünkü yazısında, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün saat 14.00’te Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti’nin; Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu 40 şehrin belediye başkan adayını açıklayacaktı ancak son dakikada bazı adaylarla ilgili pürüzler ve sıkıntılar yaşandı." ifadelerini kullanmıştı.

Yazıda şu ifadelere yer verilmişti:

"1- Cumhurbaşkanı Erdoğan son grup toplantısında belediye başkan adaylarına ve aday gösterilmeyenlere, başka yerlere kaydırılıp yerini beğenmeyenlere yönelik uyarılarda bulunmuştu. Şimdi adaylığı netleşenlerle ilgili bazı sorunlar yaşandı.

2- Aday gösterilen bazı isimlerin şartları ve talepleri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şart mart kabul etmiyorum. Şartsız adaylığı kabul ediyorsanız buyurun çalışmaya başlayın. Aksi durumda yolumuza başka isimlerle devam ederiz” mesajı verince 3 büyükşehrin adaylarının açıklanmasının ertelenmesi gündeme geldi.

3- Bazı adayların protokol ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yeni statü talepleri oldu ancak buna da formül bulunamadı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler