AK Parti'den asgari ücrete ek zam açıklaması geldi! Tarih verildi

AK Parti'den flaş '3600 ek gösterge' ve 'asgari ücrete zam' açıklaması.

AK Parti'den asgari ücrete ek zam açıklaması geldi! Tarih verildi

3600 ek gösterge ve asgari ücrete zam ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge düzenlemesinin temmuza kadar çıkacağını belirtti. Ayrıca, Akbaşoğlu, asgari ücrete zam ile ilgili de açıklamada bulundu. 

3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: TEMMUZ'A KADAR ÇIKARACAĞIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "3600 ek gösterge düzenlemesini temmuza kadar çıkaracağız" açıklamasını yaptı. Akbaşoğlu, memur ve emeklilerin maaşlarının da 1 Temmuz itibarıyla artacağını söyledi.

Akbaşoğlu "Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin de durumu ele alınacak. EYT'li kardeşlerimizle de helalleşeceğiz. " ifadesini kullandı.

MAAŞ VE İKRAMİYELER NE KADAR ARTACAK?

3600 ek gösterge ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için çalışmalar hızla devam ediyor. 16 Şubat'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapılan ilk toplantının ardından taraflar geçtiğimiz haftalarda ikinci kez bir araya geldi. Üçüncü toplantının ise 10 Mayıs'ta yapılacağı bildirildi. Yaklaşık 5 milyon çalışanın maaşlarında 3600 ek gösterge ile 1300 lirayı aşan artış yaşanması bekleniyor.

EK GÖSTERGEDEN SONRA SIRA EYT'DE

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ise çalışmalarına başlanması içinse milyonlarca çalışanın beklediği diğer bir mesele olan 3600 Ek Göstergenin çözüme kavuşturulması gerekiyor. Mayıs ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemenin hemen ardından EYT konusunda çalışmaların da Ek Gösterge meselesinin çözülmesi ile başlayacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle 10 Matyıs EYT'liler için de kritik tarih olarak ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler