Aikido'nun kraliçesi, savunmayı öğretiyor

Aikido'cu Ayşe Sevgi Aksoy Aikido'nun faydaları ile alakalı konuştu.

Aikido'nun kraliçesi, savunmayı öğretiyor

Federasyonun diploma töreni ile Avrupa ve Türkiye'nin 6.'dan seviyesindeki ilk kadın Aikido'cusu olan Ayşe Sevgi Aksoy'un Aikido'nun faydaları ile alakalı şu konulara konuştu.

Aksoy'un Aikido'nun faydaları ile alakalı şu konulara dikkat çekti.

"Rakibin aslında seni eğitir, tek düşmanın egondur.Aikido sevgidir, ruhun güçlü bir kalkandır. Aikido senin için çok güzel bir başlangıçtır. "

Çocukların enerjisini doğru yönlendirmek, fiziksel gelişimleri için çok önemlidir. Gelişme çağında Aikido yaparak, evde ve okulda kontrollü ve sakin bireyler haline gelirler.

Her yaştan, herkes aikido yapabilir. Küçük yaşta başlayanlar ise disiplini, özgüveni, paylaşmayı, saygı ve sevgiyi öğrenir.

Aikido ile Sabır, Disiplin, özgüven, odaklanma ve denge kazanacaksınız.

AİKİDO'NUN KRALİÇESİ!

"Meslek hayatımın 29. Yılında, Avrupa ve Türkiye'nin 6. Dan ilk kadın Aikido'cusu olmanın gururunu yaşıyorum.Aikido Kraliçesi lakabımı federasyondan almak beni mutlu etti. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yıllardır Aikido konusunda çalışmalar yürüten Aksoy, Japon hocaları Türkiye'ye getirerek Aikido geleneklerine bağlı bir eğitim imkanı sunuyor. Özellikle çocuklar ve kadınlar konusunda oldukça hassas olduğunu belirten Aksoy,kadınlar kısa süreli kişisel savunma eğitimleri de organize ediyor. Acıbadem'de bulunan Sevgi Aikido Dojo'su yıllardır hizmet veriyor. Bir çok ünlü ismin de eğitim aldığı Sevgi Aikido bu konuda oldukça iyi bir geçmişe de sahip.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem