Ahmedinejad Türkiye'ye geliyor

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bu ayın sonunda Türkiye'de düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) zirvesine katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.ECO zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan Ahmedinejad, 2 gün sürecek ziyaretinde Türkiye üst düzey

Ahmedinejad Türkiye'ye geliyor

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bu ayın sonunda Türkiye'de düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) zirvesine katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.

ECO zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan Ahmedinejad, 2 gün sürecek ziyaretinde Türkiye üst düzey yetkilileri ve bazı katılımcı ülkelerin başkanları ile ikili görüşmelerde de bulunacak.

ECO, 1985 yılında Türkiye, İran ve Pakistan arasında kültürel ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmek amacıyla kuruldu. Sovyetler Birliği'nin dağılması ile diğer Türk devletleri de bu örgüte dahil oldu. 10 üyesi bulunan ECO, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) olarak da biliniyor. ECO'ya üye ülkelerin Türkiye, Pakistan, İran, Azerbaycan, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan olduğu hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler