Zeytin Dalı Harekâtı'nda 3. cephe

Türk Silahlı Kuvvetleri Zeytin Dalı Harekâtı'nda 3. cepheyi açtı.

Zeytin Dalı Harekâtı'nda 3. cephe

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 4. gününde Burseya Dağı’nda kontrolü ele geçirmek üzere olan Mehmetçik, üçüncü cepheyi Mare’den açtı. ÖSO güçleri, Mare’den ilerlemeye başlarken, en az 260 YPG’linin etkisiz hale getirildiği bildirildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin’deki “Zeytin Dalı Harekâtı” çerçevesinde Azez’in yanı sıra üçüncü cepheyi Mare’den Tel Rifat’a doğru açtı. Dün sabah yüzlerce ÖSO savaşçısı Mare cephesinden Tel Rifat’a ilerlemeye başladı. TSK, ÖSO grupları ile birlikte Azez’den Afrin bölgesine açtığı ikinci cepheden de terör örgütü YPG’nin ağır silahlı kuvvetlerinin bulunduğu Parsa Dağı’na doğru ilerlerken şehir merkezinin kuzeydoğusundaki stratejik öneme sahip Burseya Dağı’nda da kontrolün tamamen ele geçirilmesi için savaş uçakları ve top atışları desteğinde başlatılan yoğun çatışmalar da sürüyor. ÖSO, Afrin’in batısındaki el Hammam köyünü de PYD/PKK’dan arındırdı. Böylece 14 nokta ve köyde tamamen kontrol sağlandı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem