Afrin'de yapılan Zeytin dalı harekatında son durum

Türkiye'nin Afrin'de başlattığı Zeytin dalı harekatı devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Sınırdan yaklaşık olarak 7 kilometre kadar içeri girdi. İşte harekatta son durum.

Afrin'de yapılan Zeytin dalı harekatında son durum

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak için Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin dalı Harekatı 3. gününe girdi. Harekatta bu sabah itibari ile YPG hedefleri obüs atışları ile vuruluyor. Toplamda 11 köy YPG'den geri alınırken sınırda harita değişmeye başladı. İşde Arfin'de yapılan Zeytin dalı Harekatında son durum.


Kara Harekatının başlaması ile panikleyen teröristlerin kentin iç kesimlerine doğru çekildikleri bilgisi geliyor. TSK ve ÖSO birlikleri harekâtın 2’nci gününde, 4’üncü gün için planlanan noktaya ulaşarak sınırdan 7.5 kilometre içeri girdi. Çok sayıda kontrol noktası ve köyün de ele geçirildiği belirtiliyor.

AFRIN’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda, Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) birliklerinin önceki gün Azez-Gülbaba sınır hattından başlattığı kara operasyonu, dün Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) 6 bin 400 askerin katılımıyla sürdü. Operasyonun ilk 48 saatinde 7.5 kilometre içeri giren TSK ve ÖSO, planlanandan çok daha hızlı ilerledi. Normal koşullarda operasyonun 4’üncü gününde ulaşılması hedeflenen, bölgeye 2’nci günde ulaşıldı.

Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün başlayan kara harekâtında 11 köyü YPG'li teröristlerden geri aldı. Afrin'in kuzeyinde ve batısında harita değişmeye başladı. ÖSO kuvvetleri, geri alınan köylerde teröristlerin döşediği mayınları temizliyor.

Gece boyunca sınırın birçok noktasında savaş uçaklarının sesi duyuldu. Türk jetleri uçakları, gece saatlerinde Reyhanlı'nın hemen kuzeyinde yer alan Suriye topraklarındaki Cinderes'e 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. Kara birlikleri de terör hattını yarmak için YPG'lilerle sıcak çatışmaya girdi. Dün bölgeden Reyhanlı ilçe merkezine roket atılmıştı.

Afrin'de yapılan Zeytin dalı harekatında son durum

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis,  "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var. Bu konuda Türkiye açık sözlüydü ve hava saldırısı konusunda bizi uyardılar.” dedi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre Mattis, Güneydoğu Asya’ya giderken uçakta gazetecilere Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde YPG/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlattığı operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayan Mattis, "Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var.” diye konuştu.

Saldırı öncesinde Türkiye'nin ABD'yi uyardığını kaydeden Mattis, "Türkiye açık sözlüydü. Hava saldırısını yapmadan önce bunu yapacaklarına dair bizi uyardılar.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Mattis, TSK'nin Afrin'de düzenlediği operasyon nedeniyle bölgede bulunan ABD askerlerinin risk altında olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem