Afrin'de son durum: Kritik köy alındı

Afrin'de yapılan operasyonda gelişmeler sürüyor. Raco'nun ardından kritik noktadaki köy de alındı.

Afrin'de son durum: Kritik köy alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından itibaren 2612 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Dün Raco belde merkezinin ele geçirilmesinin ardından, bugün de Raco'nun doğusundaki Hacı Halil ve Cinderes'in kuzeydoğusundaki Şeyh El Hadid ve Mustakan köyleri teröristlerden alındı. Afrin merkezine yönelik büyük operasyon öncesi, Raco'nun ardından Cinderes'ten de iyi haberler bekleniyor.



Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2612 oldu.

Harekâtta Bülbül belde merkezinin ardından stratejik önemdeki Raco belde merkezinin de alınmasıyla ele geçen belde merkezi sayısı ikiye yükseldi. Afrin’e açılan kapı Cinderes belde merkezine yönelik operasyonlar da karadan ve havadan desteklenen atışlarla hız kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem