8 yaşındaki Tezcan’ı öldüren kaza kamerada !

Darıca'da babası ve ağabeyiyle yolun karşısına geçmek isteyen 8 yaşındaki Tezcan Karatay otomobil çarpma sonucu metrelerce sürüklenerek hayatını kaybetti. Tezcan'ı ezen sürücü olay yerinden kaçarken kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Tezcan

8 yaşındaki Tezcan’ı öldüren kaza kamerada !

Darıca'da babası ve ağabeyiyle yolun karşısına geçmek isteyen 8 yaşındaki Tezcan Karatay otomobil çarpma sonucu metrelerce sürüklenerek hayatını kaybetti. Tezcan'ı ezen sürücü olay yerinden kaçarken kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Tezcan'ın öldüğü gece ise 7'nci çocuğu doğan anne Karatay, bebeğine "Kader" adını verdi.

Darıca'da 16 Ağustos gecesi meydana gelen korkunç kazada, ilkokul 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Tezcan Karatay yaşamını yitirdi. Gündüzleri bir fabrikada çalışan geceleri ise kağıt toplayan babası Mehmet Karatay ve bir yaş büyük ağabeyi Ahmet Can ile birlikte karşıdan karşıya geçmek isterken, hızla gelen bir otomobilin altında kalarak metrelerce sürüklendi. Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan kaza sonrası, küçük çocuğun bir yaş büyük ağabeyi Ahmet Can ile babası Mehmet Karatay, yol ortasında can çekişen Tezcan'ın yanına koşarken, çocuğu ezen sürücü R.M de, otomobilinden inerek çarptığı çocuğa baktı ve ardından hiçbir şey olmamış gibi otomobiline binerek olay yerinden uzaklaştı.

Otomobilinde kızı ve annesi de bulunan sürücü R.M., iddialara göre, olaydan birkaç saat sonra karakola giderek teslim oldu. Alkolsüz olduğu belirtilen sürücü, ertesi gün çıkarıldığı mahkemede verdiği ifadede, olay yerinde biriken kalabalıktan korkup kaçtığını, bu nedenle yardım edemediğini belirtti. Savcılığın tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği R.M., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"SANKİ KEDİ EZDİ, BIRAKIP GİTTİ"

Evladı gözleri önünde can veren baba Mehmet Karatay, kaza da olsa sürücünün olay yerinden kaçmasının affedilir olmadığını belirtti.

Acılı baba Mehmet Karatay, "Gündüzleri fabrikada çalışıp, geceleri de kağıt topluyorum. Olay akşamı da büyük oğlum ile birlikte kağıt toplamaya çıkmıştım. Küçük oğlum Tezcan'da evden çıkıp arkamızdan gelmiş. Yolda giderken kendisini fark ettim ve yanıma aldım. Ben önden giderken, onlar da arkamdan geliyorlardı. Caddeden karşıya geçtikten sonra bir anda bir ses duydum. Hızla gelen bir otomobil oğlumu altına almıştı. Metrelerce sürükledi. Çocuğum kanlar içinde parçalanırken, diğer oğlum koşarak kardeşine yardım etmeye gitti. Ben büyük bir şok geçirdim ve kendimi kaybettim. Çarpan otomobilin sürücüsü ambulans bile çağırmadan gitmiş. Yoldan tesadüfen geçen ve yardım etmeye çalışan bir doktor, evladımın ölmüş olduğunu söyledi. Çarpan kişi kaçtığı gibi, bu zamana kadar bir başsağlığı bile dilemedi. Evladımla birlikte insanlığın da öldüğünü gördüm" dedi.

Oğlu Tezcan'ın kazada öldüğü saatlerde 7'nci çocuğunu dünyaya getiren gözü yaşlı anne Hakime Karatay ise minik bebeğe bu nedenle "Kader" adını verdiklerini belirtti. Yeni bebeğinin sevincini yaşayamayan anne, sürücünün cezalandırılmasını istedi.

225 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Küçük Tezcan'ın ölümünün ardından ailenin avukatı Murat Sadak, hem önlem almayan belediye, hem de sanık R.M. aleyhine, anne, baba ve 5 kardeş için toplam 225 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler