3 çocuk teşvikine yeni formül !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk ısrarına rağmen azalan nüfus artış hızını yukarı çekecek teşvik formülü:İşsizlik Fonu'ndan yüzde 1 aktarılsın, 0-3 yaşa kreş desteği olması şartıyla annelere her ay 300 lira ödensin. Nüfus artış hızını tersine çevi

3 çocuk teşvikine yeni formül !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk ısrarına rağmen azalan nüfus artış hızını yukarı çekecek teşvik formülü:

İşsizlik Fonu'ndan yüzde 1 aktarılsın, 0-3 yaşa kreş desteği olması şartıyla annelere her ay 300 lira ödensin.
 
Nüfus artış hızını tersine çevirmek ve Başbakan Erdoğan'ın ısrarla savunduğu '3 çocuk' stratejisini yaşama geçirmek için çalışma  başlatan hükümet, Avrupa'da ve OECD'de uygulanan modelleri incelemeye aldı.
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan'ın talimatı üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını açıklarken, konunun ayrıntıları da netleşti.
 
AİLE DESTEK SİGORTASI
 
Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla '3 çocuğa teşvik' üzerinde çalışan hükümet dünyadaki modelleri inceliyor. AK Parti Kadın Kolları'nın yaptığı çalışma, Aile Bakanlığı'nın gündemine girdi. İlk öneri, 'Aile Destek Sigortası' adı verilen sistemin finansmanı konusunda... Buna göre, çocuk bakımı teşviki için İşsizlik Fonu'ndan yüzde 1 oranında kaynak aktarılması öngörülüyor.
 
6 AY DOĞUM İZNİ TEŞVİKİ
 
- Devlet, çocuğu olan annelere sadece çocuk bakımında kullanmak üzere aylık teşvik verebilir.
 
- Uygulamada yemek çekleri gibi her ay belirli bir miktar para yüklenir
 
- Örneğin 0-3 yaş grubuna yalnız mama ve çocuk bezi alımında kullanmak üzere aylık 300 lira ödenir
 
- Aynı rakam 3-6 yaş grubunda kreş desteği olarak verilir
 
- Kadına 6 ay doğum izninde geçici eleman çalıştırmak mümkün

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem