3 canlı bomba için alarm !

Emniyet’in, 3 ay önce Türkiye’ye giriş yapan 3 canlı bombayı daha tespit ettiğine yönelik haber doğrulandı. İstihbarat birimleri 3 isimden görüntüsünü tespit ettiği DHKP-C’linin fotoğrafını dağıttıABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne terör örgütü DHKP-C’nin dü

3 canlı bomba için alarm !

Emniyet’in, 3 ay önce Türkiye’ye giriş yapan 3 canlı bombayı daha tespit ettiğine yönelik haber doğrulandı. İstihbarat birimleri 3 isimden görüntüsünü tespit ettiği DHKP-C’linin fotoğrafını dağıttı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne terör örgütü DHKP-C’nin düzenlediği canlı bomba saldırısının ardından alarma geçen emniyetin, yaklaşık 3 ay önce Türkiye’ye giriş yapan 3 canlı bombayı daha tespit ettiği ve bu kişilerin hala bulunamadığına yönelik haber doğrulandı. İstihbarat birimleri, 3 isimden, görüntüsünü tespit ettiği DHKP-C üyesinin fotoğrafını, Ankara’da kritik öneme sahip bazı kurumlara dağıttı.
 
Fotoğraf dağıtıldı
 
Emniyetin Türkiye’ye giriş yaptığını saptadığı 3 kişiden, görünüşü tespit edilen birinin fotoğrafı, emniyet ve istihbarat birimlerince kritik öneme sahip bazı kurumlara dağıtıldı. Bu kişinin, canlı bomba eylemi yapabileceği uyarısında bulunuldu.
 
Tuncay’ı ikinci kapı kurtardı
 
Canlı bomba saldırısında ağır yaralanan gazeteci Didem Tuncay’ın yaşamının patlama anında nizamiyenin çıkış kapısına yakın olmasının ve arada 2 ayrı güvenlik kapısının bulunmasının etkisiyle kurtulduğu da ortaya çıktı.
 
Alınan bilgiye göre, elçiliğe çaya davetli olan Tuncay, elçilik bahçesine yakın olan kapının yanında ayakta beklerken canlı bomba Ecevit Şanlı, eylemi gerçekleştirdi. Güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu’nun Şanlı’nın tam önünde bulunması, Akarsu’nun arkasında x-Ray cihazı ile benzer bir güvenlik kapısının daha bulunması, patlamanın Tuncay’a yönelik etkisini azalttı. Buna rağmen, patlamayla ortaya çıkan ateş ve dağılan binlerce metal parçası Tuncay’ın ağır biçimde yaralanmasına yol açtı.
 
Radyasyona maruz kaldılar
 
Olay sırasında x-ray cihazı ve diğer güvenlik kapısının da parçalanması, çevreye kontrolsüz bir radyasyonun yayılmasına da yol açtı. Bomba imha ekipleri, olay yerinde 3-4 saat yüksek seviyede radyasyona maruz kalarak çalıştı. Bu nedenle, bomba imha ekiplerine yönelik tedavi uygulandı.
 
3 kişi serbest kaldı
 
Bombalı saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C’li terörist Ecevit Şanlı’nın üzerinden çıkan sahte kimlikle ilgili gözaltına alınan 3 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Alınan bilgiye göre, ABD’nin Ankara Büyükelçiği’ne yönelik bombalı saldınıyı gerçekleştiren terörist Ecevit Şanlı’nın üzerinden çıkan İ.A. ismine düzenlenmiş sahte kimlikle ilgili gözaltına alınan 3 kişi serbet bırakıldı.
 
Gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen kimliğin sahibi İ.A.’nın da aralarında bulunduğu 3 kişinin burada ifadelerine başvuruldu. İ.A. ve diğer iki kişinin herhangi bir terör örgütü ile bağlantısının bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler