22 yıllık öğretmen şoke etti !

 Örgütün 5 bin euro komisyon aldığı, PKK’ya üye olanlara indirim yaptığı belirlendi. Üst düzey bürokratlar ve sanatçıların çocuklarına özel ders veren 22 yıllık öğretmen de şebeke üyesi çıktı. Terör örgütü PKK/KCK'nın insan kaçakçılığı üzerinden sağladığı

22 yıllık öğretmen şoke etti !

 

Örgütün 5 bin euro komisyon aldığı, PKK’ya üye olanlara indirim yaptığı belirlendi. Üst düzey bürokratlar ve sanatçıların çocuklarına özel ders veren 22 yıllık öğretmen de şebeke üyesi çıktı.
 
Terör örgütü PKK/KCK'nın insan kaçakçılığı üzerinden sağladığı büyük gelire darbe vuruldu. Örgütün, 'üye' olma şartını kabul eden kişileri para karşılığında Türkiye'den Avrupa'ya kaçırdığı belirlendi.
 
Ankara polisinin sahte belgelerle insan kaçakçılığı yapan suç örgütüne gerçekleştirdiği soruşturmanın altından PKK çıktı.
 
Örgütün ortalama 5 bin Avro aldığı kişileri yurtdışına kaçırmak için "PKK'ya üye olma" şartı getirdiği ve kabul edenlerden daha az komisyon aldığı tespit edildi. İnsan kaçakçılığı yapan şebekenin bir üyesinin 22 yıllık öğretmen olması dikkat çekti.
 
Matematik öğretmeni A.K'nin üst düzey bürokratlar ile ünlü sanatçıların çocuklarına özel ders verdiği belirlendi. Şüphelilerden birinin ise teröristbaşı Öcalan'ın avukatı Levent K.'nin kardeşi Serbülent K. olduğu anlaşıldı.
 
KIZILAY'DA BULUŞMA
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na PKK sempatizanlarının aralarında yeraldığı bir organizasyonun sahte belgeler hazırlayarak Avrupa'ya insan kaçakçılığı yaptığı yönünde ihbarlar ulaştı.  İhbar mektuplarının birinde, "Adamlar insan kaçakçılığını Ankara'nın göbeği Kızılay'daki kafelerde alenen yapıyor. Kişi başına da 5 bin-6 bin AVRO para alıyorlar" denildi. Savcılığın talimatı ile Kaçakçılık Şubesi "projeli" çalışma başlattı. Mahkeme kararı ile şebeke üyelerinin telefonları dinlemeye alındı
 
4 İLDE OPERASYON
 
Delillerin toplanmasından sonra polis önceki gün harekete geçti. Ankara merkezli olarak Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyonlarda 13 şebeke üyesi yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte pasaport, vize, vize başvuru belgeleri, tapular, fotoğraflar, boş ve dolu banka hesap cüzdanları, kaşeler, mühürler, numaratörler, senetler, diplomalar ile çakma firmalara ait belgeler ele geçirildi
 
ORJİNAL GİBİ  PASAPORT
 
Şebeke üyelerinin yurt dışında çalışmak için AB üyesi ülkelere gitmek isteyen ancak elçiliklerden vize alamayan kişilerle irtibat kurduğu ortaya çıktı. Ankara'daki Avrupa ülke büyükelçiliklerinin çevresini mesken tutan zanlıların çok sayıda kişiye sahte belgeler düzenleyerek vize müracaatında bulunmalarını sağladığı belirlendi.
 Organizasyonun sahte belgelerle yüzlerce kişiye turist vizesi aldırıp yurtdışına çıkarttığı ve karşılığında yüklü miktarda haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.
 
ÖCALAN'IN AVUKATININ KARDEŞİ
 
Gözaltına alınan zanlılardan Serbülent K.'nın teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı Levent K.'nın kardeşi olması dikkat çekti. Şebeke üyelerinden Zafer K.'nın ise PKK'nın gençlik yapılanmasındaki faaliyetlerinden dolayı İstanbul'da tutuklandığı ve kırsal alanda örgüt adına faaliyet yürüttüğü öne sürüldü. Kırsaldan Avrupa'ya kaçan Zafer K.'nin organizasyonun yurtdışı ayağını yürüttüğü iddia edildi.
 
Gözaltına alınan A.K.'nin mesleği ise polisleri  şaşırttı. 22 yıllık matematik öğretmeni olan A.K.'nın Kızılay'da çalıştığı özel bir dershanede Ankara'daki üst düzey kamu görevlileri ve sanatçıların çocuklarına ders verdiği tespit edildi. Mahalli sanatçı olduğu bildirilen A.K.'nin bazı Avrupa ülkelerinde PKK'yla "iltisaklı" grupların düzenlediği konserlerde sahne aldığı iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem