2018 Hac kura çekiliş sonuçları sorgulama - Hac kuraları çekilişi açıklandı

Milyonlarca hacı adayının beklediği haber geldi. 2018 yılı hac kuraları çekilişi yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı kimlerin Hac görevini yerine getirme şansı elde ettiğini duyurdu.

2018 Hac kura çekiliş sonuçları sorgulama - Hac kuraları çekilişi açıklandı

Hac vazifesini yerine getirmek isteyenlerin beklediği müjdeli haber az önce geldi. Hac kura çekiliş sonuçları açıklandı. Milyonlarca adayın beklediği hac kura sonuçları saat 20.15 itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından erişime açıldı. Başvuran Hacı adayları, TC kimlik numarası ve şifrelerini yazarak kuraları sorgulayabiliyorlar. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 hac kura sonuç sorgulama sayfası.
 


KESİN KAYIT İÇİN SÜREÇ PAZARTESİ BAŞLAYACAK

Hac kura sonuçlarına göre 80 bin şanslı kişi arasında yer alan vatandaşlar, 05-16 Şubat tarihleri arasında 'Kesin kayıt yaptırabilir' belgesini internet üzerinden alabilecek. Belgeyi internet üzerinden nasıl edineceklerini bilmeyenler ise Müftülükler aracılığıyla bu belgeleri alabilecek.

KURADA İSMİ ÇIKMAYANLAR İÇİN İKİNCİ ŞANS

Kurada ismi çıkmayan adaylar, kesin kayıt döneminde kaydını yaptırmayan asil kişilerin yerine kura sırasına göre değerlendirilecek. Yedek olarak bekleyen Hacı adayları için ise bu süreç, 22 Şubat-02 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

İLK KAFİLE 17 TEMMUZ'DA YOLA ÇIKIYOR

Kayıtları netleşen Hacı adayları için ilk çıkış tarihi 17 Temmuz olurken son kafile 15 Ağustos 2018 tarihinde yola çıkacak. Dönüşler ise 25 Ağustos'ta başlayıp, 20 Eylül tarihinde sonlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler