1’i bebek, 4’ü çocuk 6 can !

İzmir'in Çeşme ilçesinde, sığınmacıları taşıyan botun batması sonucu 1'i bebek, 4'ü çocuk toplamda 6 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi ise kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre olay, Çeşme ilçesi Alman Tatil Köyü açıklarında meydana geldi. Yasa dışı yollarla

1’i bebek, 4’ü çocuk 6 can !

İzmir'in Çeşme ilçesinde, sığınmacıları taşıyan botun batması sonucu 1'i bebek, 4'ü çocuk toplamda 6 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi ise kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Çeşme ilçesi Alman Tatil Köyü açıklarında meydana geldi. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan mültecileri taşıyan bot, gece saatlerinde bölgeden deniz açıldı. Kıyıdan gittikçe uzaklaşan ve içerisinde 60'i aşkın kişinin bulunduğu bot bir anda alabora olarak battı. Olayda tam bir can pazarı yaşandı. Batan botta bulunanların karadaki akrabaları hemen Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, operasyon başlatarak denizdeki sığınmacıları tek tek kurtardı.

4'Ü ÇOCUK, 1'İ BEBEK 6 SIĞINMACI ÖLDÜ

Sığınmacı faciasında ise yine olan bebek ve çocuklara oldu. Dehşete düşüren olayda 4'ü kız çocuğu, 1'i kız bebek, 1'i yetişkin kadın olmak üzere toplamda 6 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin tamamının ise Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, bebek ve çocukların cansız bedenlerini ise tek tek denizden topladı. Ekipler, bölgede başka sığınmacıların olabileceği ihtimaline karşı çalışmalarına hava destekli olarak devam ettiği öğrenildi.

1’i bebek, 4’ü çocuk 6 can ! İzmir haberleri - İzmir haber

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler