Trabzon-Gümüşhane arasındaki sınırı kim çizdi? Yanlış bilgilendirme mi var?

Trabzon ile Gümüşhane arasındaki sınır gerginliğinde yanlış bilgilendirme mi var?

Trabzon-Gümüşhane arasındaki sınırı kim çizdi? Yanlış bilgilendirme mi var?

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerine ait arazilerin Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlanmasının altında yatan gerçek ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı, mülkiye müfettişleri aracılığıyla sınırları çizdiği belirlendi, Trabzon Belediyesi'nin ise dahli olmadığı sadece çizilen sınırlara hizmet getirdiği belirlendi.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerine ait arazilerin Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlanması ilçede düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Basın açıklamasında ilgimizi bir konu çekti. Basın açıklamasını yapan Salim Koca, “Sınırların kesinleşmesine rağmen Trabzon Büyükşehir Belediyesi kesinleşmiş sınır dışında yeni bir sınır ihdas etmesi, yetkisi olmadığı halde bu sınırlar içerisinde hak sahibi olduğunu beyan etmesinden dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından 2005, 2009 ve 2015 yıllarında merkez Valilerince inceleme yapılmış olup, yapılan çalışmaların hiç birisinin sonucu taraflara tebliğ edilmemiştir. Yapılan bu üç çalışmanın sonunda 2021 yılı Mayıs ayında dördüncü defa merkez Valileri görevlendirilmiş, görevlendirilen merkez Valileri tarafından olay mahallinde yapılan inceleme ve dinlenen bilirkişiler sınırların 1939 ve 1951’de kesinleşen sınırlar olduğu ve 2006 yılında bu sınırlara uyularak yapılan tapu kadastro çalışmalarına yapılan itirazların mahkemece reddedilmesine rağmen bahse konu sınır ile ilgili hiçbir kayıt ve belgenin dikkate alınmadan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tek taraflı olarak çizdiği sınırlar kanunsuz olmasına rağmen dikkate alınmış ve kararname bu doğrultuda yayınlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

 Ancak Koca ya yanlış bilgilendirildi ya da bilgi sahibi olmadan açıklama yaptı. Çünkü sınırları Büyükşehir Belediyesi belirlemediği, açılan dava sonucunda 
İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği mülkiye müfettişlerinin yaptığı araştırma soncunda bakanlık uygun gördüğü ve onay verdiği ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler